Zoek je naar inspiratie voor jouw tuin? Decoratieve tuinverlichting is een ideale keuze

Decoratieve tuinverlichting is een ideale keuze

De Nederlandse wintermaanden mogen dan wel donker zijn, met goede verlichting kun je nog steeds genieten van jouw tuin. En de beste tuinverlichting biedt meer dan alleen een praktische oplossingen. Wanner je het goed aanpakt, kan jouw tuin er net zo magisch uitzien als de Efteling. Terwijl sommige buitenverlichtingen hard en onnatuurlijk kunnen overkomen, lees je in deze blog hoe je warmte en sfeer kunt toevoegen aan jouw eigen paradijs.

Heb plezier met jouw buitenverlichting

Er zijn zoveel leuke manieren om je tuin te verlichten, dus denk zo creatief mogelijk. Zo is het hergebruiken van oude glazen potten en met zand gevulde flessen als kaarsenhouders, een eenvoudige en goedkope manier die er prachtig uit kan zien. Of overweeg om alledaagse voorwerpen in jouw tuin te gebruiken als eventuele kaarsenhouders of lantaarns. Of misschien kun je een oud vogelhuisje verlichten met LED lichtjes? Wees niet bang om te mixen en te matchen en varieer jouw verlichting. Geef jouw tuinverlichting wat karakter. Met de aanschaf buitenlampen op zonne energie.

Denk aan kleuren en tinten

Smetteloos witte lampen zijn klassiek en elegant. Tuinverlichting met oranje tinten is verwarmend en de gloed creëert een gezellige sfeer. Blauwe tinten daarentegen geven buitenruimtes een moderne en koele uitstraling. Een mix van kleuren zorgt voor een unieke charme. Maar welke kleuren je ook kiest, je kunt de verlichting het best zacht houden voor een gezellige en verwarmende sfeer.

Niets creëert meer sfeer dan een open vuur

Elegante tafelhaarden zijn een dramatische manier om jouw tuin te verlichten en zorgen daarnaast ook voor warmte op kille winteravonden. Een vuurschaal zal natuurlijk het middelpunt worden waar hij ook gebruikt wordt. Voeg daarbij wat stijlvol buitenmeubilair toe en creëer een mooi en gezellig toevluchtsoord.

Waar moet je jouw buitenverlichting plaatsen?

Naast het nadenken over de verschillende verlichtingsopties die beschikbaar zijn, is het ook belangrijk om na te denken over waar je de buitenverlichting wilt plaatsen. Als jouw woning bijvoorbeeld een goed uitzicht op de tuin heeft, wil je op de winteravonden genieten wanneer je naar buiten kijkt. Het zal niet alleen een mooie achtergrond zijn om naar uit te kijken, maar een goed verlichte tuin kan jouw binnenruimte ook groter doen aanvoelen.

Denk er bij het plaatsen van verlichting ook aan dat je schoonheid en sfeer wilt toevoegen aan de tuin. Denk dus na over wat je naast de normale zaken wilt verlichten. Misschien wil je een mooie boom uitlichten in het donker of een aantrekkelijke plantenbak, die je net hebt gekocht. Overweeg eveneens om de verlichting tussen bomen en struiken te plaatsen, omdat dit het licht verzacht en een natuurlijker aanblik geeft.

Het onderhoud van jouw verlichting

Wanneer je eenmaal bent begonnen met online kopen van Solar buitenlamp, moet je vervolgens nadenken over het onderhoud ervan. Om te voorkomen dat de lampen oververhit raken, is het belangrijk dat ze niet worden geblokkeerd door bladeren en woekerende planten. Wanner dit toch gebeurt, verwijder dan onmiddellijk de lamp die het probleem veroorzaakt om te voorkomen dat de rest van de verlichting te lijden heeft onder kortsluiting.