Zo houd je jouw interieur schoon met huisdieren

Zo houd je jouw interieur schoon met huisdieren

Een nieuw interieur uitkiezen is natuurlijk erg leuk om te doen. Maar als je huisdieren hebt, levert dit wat uitdagingen op. Huisdieren maken zich tijdens een wandeling graag vies om vervolgens je meubels een nieuwe kleur te geven! Het is daarom erg belangrijk om hier tijdens het uitzoeken van een nieuw interieur rekening mee te houden. Als je hond bijvoorbeeld ook graag gebruik maakt van de bank, is het handig om een bank te kiezen die makkelijk schoon te maken is. Op Alles4dieren.nl vind je inspiratie voor het verzorgen van je hond. Hieronder vind je een aantal tips voor het inrichten van een huisdierproof interieur!

Ga voor wasbare meubels

Als je op zoek gaat naar meubels en je hebt huisdieren, is het belangrijk om meubels uit te kiezen die je goed kunt afnemen of kunt wassen. Ga bijvoorbeeld voor een bank met een afneembare hoes. De hoes kun je in de wasmachine doen wanneer je huisdier deze vies heeft gemaakt. Voor de rest is het handig om voor meubels te gaan die je makkelijk kunt afnemen en schoonmaken. Ook bij het uitzoeken van een vloerkleed is het belangrijk om te kijken of je deze makkelijk kunt schoonmaken. Dit is namelijk lang niet bij alle vloerkleden mogelijk en daarom erg goed om in de gaten te houden!

Koop geen breekbare decoratie

Het is ook handig om geen breekbare decoratie uit te kiezen. Vooral als je een actieve hond of een puppy hebt is de kans groot dat de decoratie een keer gaat vallen. Kies daarom voor decoratie dat niet snel kapot gaat en gemaakt is van duurzaam materiaal. Als je toch voor breekbare decoratie wilt gaan, is het belangrijk dat je de decoratie op een plek plaatst waar je huisdier niet goed bij kan komen. Zo voorkom je dat de decoratie omvalt of dat je huisdier in de buurt van de decoratie kan komen.

Houdt je hond goed schoon

Als je een schoon interieur wilt, is het natuurlijk ook belangrijk om je hond goed schoon te houden. Tijdens de wandeling kan je hond erg vies worden en het is handig om je hond daarna even schoon te maken. Vervoer je hond bijvoorbeeld in een hondenfietskar, zodat je hond al wat droger kan worden na de wandeling. Als je je hond regelmatig doucht, worden je meubels ook een stuk minder snel vies. Douche je hond bijvoorbeeld 1 keer in de week en borstel de vacht vaak door. Ook dan zul je merken dat je interieur een stuk schoner blijft!

Met deze tips wordt het een vast een stuk makkelijker om je huis schoon te houden. Zo kun je zowel van je interieur als je huisdier genieten!