Zijn haarden niet ouderwets?

Zijn haarden niet ouderwets

De structuur die gebruikt wordt om een vuur te bevatten en die van baksteen, steen of metaal gemaakt kan zijn, heet een open haard of schouw. Open haarden zijn een geweldige manier om een kamer te verwarmen en tegelijk een rustgevende sfeer aan de ruimte te geven. Sommige mensen zullen vinden dat een open haard ouderwets is. Ook al zijn de aantallen verkochte open haarden nu een stuk lager dan voorheen, de trends wijzen erop dat ze uiteindelijk weer populair zullen worden. Een factor die tot deze toename zal bijdragen is het gebruik van buitenvuurplaatsen.

De meest typische redenen om een open haard in een nieuwbouwhuis te installeren zijn om een architectonische en esthetische aantrekkingskracht te geven.

En natuurlijk om een gezellige plek te creëren in de belangrijkste woonruimte van het huis.

Een sfeerhaard is iets wat veel huiseigenaren graag zouden willen. Niets anders is te vergelijken met de elegantie, het comfort en de warmte die deze toevoeging aan je huis geeft. Voor wie een open haard heeft, is het kiezen van de juiste inrichting van je open haard van cruciaal belang voor het totale aspect van de ruimte.

Als een open haard slecht onderhouden of niet goed ontworpen is, kan hij een doorn in het oog worden en afbreuk doen aan het uiterlijk, het gevoel en de waarde van je huis. Daarom is het kiezen van een goed openhaardontwerp van cruciaal belang.

Het belang van de schouw voor de open haard

De schouw van de open haard is een van de populairste manieren om je open haard te versieren. Een schouw is een ruimte boven de haard die als plank dient. Bijna elke conventionele open haard die je ziet, heeft wel een mooie schouw. Ze kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, waarvan de meest typische hout, steen, en baksteen zijn. Het bijwerken van de schoorsteenschouw kan de totale look van je haard drastisch verbeteren.

Als je een traditionele en klassieke inrichting wilt, is lijstwerk op een hardhouten schoorsteenmantel of een mooie ets in steen een uitstekende mogelijkheid. Ook al zijn haardmantels meestal verbonden met klassieke stijlen, ze kunnen ook modern of eigentijds zijn. Zo zou een mooie, strakke, schoorsteenschouw met een rechte rand prima kunnen werken.

Een andere manier om je schoorsteenmantel te moderniseren

…is door een plank te plaatsen die boven de haard staat in plaats van de hele ruimte eromheen te benutten. Daardoor lijkt het voorwerp te zweven. Hoewel elke huiseigenaar zijn schoorsteenmantel anders decoreert, zijn enkele veel voorkomende thema’s het tentoonstellen van kunstwerken of planten.

Vuurglazen deuren

Veel antieke schouwen zijn open met weinig of geen barrière tussen de kamer en het vuur. Soms is er een klein hekje van gaas. Open haarden worden zeldzamer naarmate huiseigenaren meer veiligheids- en energiebewust worden. Ben jij van plan om een open haard aan te schaffen? Doe dat dan bij een specialist, zoals https://sfeerhaard-specialist.nl/.

Het installeren van een glazen deur voor open haarden is ideaal voor mensen die het uiterlijk van hun haard willen verfraaien. Openhaarddeuren voegen schoonheid toe, verhogen de efficiëntie, en maken de omgeving veiliger. Ze zorgen ervoor dat het vuur langzamer brandt en voorkomen dat tocht van buitenaf je huis binnendringt.

Open haarden zijn geen typisch kenmerk van woonhuizen

In plaats daarvan zijn het veelzijdige armaturen die zo aangepast kunnen worden dat ze er in een grote verscheidenheid van omgevingen goed uitzien, van klassiek tot eigentijds. Bovendien is de opening in de haard maar een deel van de totale complexiteit van de haard.

Je kunt de haard van je dromen creëren door verschillende mantels, omlijstingen, deuren en vloeren in verschillende configuraties te combineren.