XL wonen hoeft niet XL uitgeven te betekenen

XL wonen hoeft niet XL uitgeven te betekenen

Je wilt lekker wonen. Dat kost nu eenmaal geld. In sommige gevallen meer dan in andere gevallen. Wij kunnen niet in jouw portemonnee kijken. Wij weten echter wel uit ervaring dat budget voor veel mensen een rol speelt. Dat is natuurlijk logisch. Of je nu een koophuis of huurwoning hebt: je woning is waarschijnlijk je grootste kostenpost. Dat komt natuurlijk grotendeels door de hypotheek of huur, maar ook de vaste lasten doen letterlijk een flinke duit in het zakje. En wat te denken van onverwachte kosten? Nee, wonen is niet goedkoop. Wat XL wonen betreft hoeft mooi wonen geen XL uitgavenpatroon te betekenen. Ook met een krapper budget kun je jouw woning helemaal naar jouw smaak krijgen.

Check eerst de verlichting

Wanneer het gaat om het kopen van spullen voor je huis, is het altijd verstandig om goed te vergelijken. Hap niet zomaar toe, maar kijk of je elders misschien een betere deal kunt krijgen. In deze blog willen wij het hebben over verlichting. Waarom? Nou in de eerste plaats omdat verlichting bepalend is voor de sfeer in huis. Verlichting kan zorgen voor energie, een ontspannen gevoel, romantiek, maar natuurlijk moet het ook functioneel zijn. Daar komt nog eens bij dat je energierekening dit jaar waarschijnlijk wéér oploopt. Dan is het goed om een kritisch naar je verlichting te kijken. Is dat lampje stuk, koop dan niet klakkeloos een nieuwe spaarlamp. Spaarlamp klinkt misschien goed, maar anno nu zijn er nog veel zuinigere lampen: LED lampen. Maar wacht, LED is toch duur? Inderdaad: in aanschaf is een LED lamp duurder dan een normale gloeilamp. Maar daar staat heel wat tegenover: veel minder energieverbruik en een veel langere levensduur, bijvoorbeeld.

Kosten besparen is niet altijd eenvoudig

Wanneer je LED lampen aanschaft, ben je dus qua initiële aanschafprijs wat duurder uit dan wanneer je kiest voor gloeilampen of spaarlampen. Dat eerste type lamp is trouwens bijna nergens meer verkrijgbaar. En terecht, want ze kosten bakken aan geld qua energie. Maar ons advies is: laat ook de voordelig geprijsde spaarlampen links liggen. Niet voor niets zie je dat steeds meer plekken steeds minder spaarlampen verkopen. Ze zijn ingehaald door LED. Met LED lampen kun je echt behoorlijk besparen op je energierekening. Lampen zijn in geen enkel geval de grootste energieverbruikers bij je thuis, maar je hebt er wel heel veel. Bovendien staan veel lampen dagelijks heel wat uren aan. Je lampen vervangen door LED lampen kan je dus echt energiewinst (en dus lagere kosten) opleveren. Bovendien zul je die hogere aanschafprijs terugverdienen. LED lampen kennen namelijk een extreem lange levensduur. Je hoeft ze veel minder vaak te vervangen en bent zo dus uiteindelijk ook qua aanschaf goedkoper uit.

Check deze webshop voor al je verlichting

Wie goed kijkt, zal zien dat er qua LED lampen vaak sprake is van een behoorlijk prijsverschil. Het maakt niet alleen uit welk type lamp je koop, maar ook waar je dit doet. Kijk eens op Budgetlight.nl voor het aanschaffen van jouw LED lampen. Niet alleen heb je keuze uit vrijwel alle soorten lampen (dat is belangrijk, want je wilt natuurlijk wel de juiste intensiteit licht en de juiste warmte); je weet ook zeker dat je een goede prijs betaalt. Van lamp met lampenkap tot spotjes, het is allemaal mogelijk.