Welke kraan is perfect voor jouw badkamer?

Welke kraan is perfect voor jouw badkamer

Een kraan is natuurlijk onmisbaar in je badkamer. Als je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer kraan zal je denken dat dit een makkelijke keuze gaat zijn. Een kraan is nu eenmaal een kraan toch? Dit is zeker niet het geval. Er zijn veel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden voor je je keuze maakt. Met zoveel keuzes gaan we je even op weg helpen!

De stijl

De eerste keuze die je moet maken over je kraan is ook meteen het makkelijkste te doen. Kies je voor een klassieke kraan of juist een moderne uitvoering? Dit is vaak afhankelijk van je eigen smaak en stijl. De kraan is een aanwezig item in de ruimte en heeft dus ook veel invloed op de totale uitstraling in de badkamer.  Zo kan bijvoorbeeld ook het vervangen van alleen de kraan je hele badkamer al een nieuw gevoel en andere uitstraling geven. Zeker omdat er zo veel verschillende opties zijn, kan zo’n kleine aanpassing al veel veranderen.

Het materiaal

Als je een badkamerkraan gaat kiezen, zijn er twee dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zijn de meeste kranen gemaakt van messing chroom of RVS. Een massief messing kraan is duurzaam en van hoge kwaliteit. Omdat het metaal vrij is van onzuiverheden is hij perfect bestand tegen corrosie. Zo is bijvoorbeeld een gun metal kraan van messing gemaakt. RVS daarentegen is weer een stuk beter bestand tegen krassen en viezigheid en zul je dus minder vaak hoeven schoon te maken.

De kleur

Het oog wil natuurlijk ook wat in de badkamer. De kleur van de kraan kan dan ook een groot verschil maken voor de sfeer en uitstraling. Voor een mooi geheel stem je alle kranen en vooral ook de kleuren op elkaar af om een mooie en ontspannen badkamer te creëren.  Je kunt hierbij kiezen uit juist een stoere zwarte kraan, een standaard zilveren, geborsteld messing of RVS of kies juist voor een luxe koperen en gouden kraan. Zo zal je zien dat zowel de stijl, vorm en kleur van de kraan een grote impact hebben op hoe de badkamer eruit komt te zien.