Welke kleuren kan ik goed combineren met een moderne keuken?

Welke kleuren kan ik goed combineren met een moderne keuken

In moderne keukens wordt de sfeer voor een groot gedeelte bepaald door de kleur en het materiaalgebruik. Juist omdat de kleur en de materiaalkeuze bepalend is voor de uitstraling van je keuken, maakt dat dit vaak een hele lastigste keuze is. Ben jij opzoek naar inspiratie moderne keuken, deze adviseurs vertellen je graag meer over de combinatie van moderne materialen en kleuren.

Een moderne witte keuken

Wit is een tijdloze kleur die goed te combineren is met andere kleuren. Een witte kleur straalt ruimte, rust en overzicht uit en voor het interieur is er heel veel mogelijk. Heb je een iets kleinere keuken en wil je deze graag ruim aan laten voelen? Kies dan voor een hoogglans witte keuken. De witte kleur zorgt ervoor dan je keuken groter oogt en de glanzende toplaag geeft een ruimtelijk effect. Wordt je nieuwe keuken in een lichte ruimte geplaatst? Dan kan je ook voor een mat witte moderne keuken kiezen, omdat wit matte fronten geen licht weerspiegelen heb je geen last meer van schitteringen. Matte keukendeuren beschikken over een fingerprint proof afwerking. Wanneer je kiest voor een greeploos model of fronten met tip-on, is je mat witte keuken veel minder gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken.

Een moderne zwarte keuken

De zwarte kleur straalt sfeer en luxe uit en ook deze kleur is heel goed te combineren met andere kleuren en materialen. De hoogglans uitvoering is erg populair. Een nadeel van deze keuken is dat vette vingers wel eerder zichtbaar zijn in tegenstelling tot de mat zwarte uitvoering. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een zwarte keuken. Wanneer je een kleine ruimte hebt is zwart niet de beste keuze, je keuken zal in dat geval nog kleiner ogen. 

Een moderne grijze keuken

De grijze kleur is een mooi alternatief als je graag kleur in je huis wilt toevoegen maar het ook niet te opvallend wilt maken. Door een grijstint te kiezen die goed aansluit bij de stijl van je keuken, creëer je de gewenste uitstraling. Zo geeft een donkere grijstint je keuken een robuuste en stoere uitstraling en een licht grijze kleur maakt de uitstraling ruimer. Ook grijs is heel erg goed met andere materialen te combineren.

Een moderne keuken met hout

Naast de basiskleuren als wit, grijs en zwart kan je hout aan je keuken toevoegen. Hout voegt warmte en gezelligheid toe in je huis. Hout kan op verschillende manieren in de moderne keuken worden verwerkt. Zo geeft een houten kastenwand al snel een prachtig contrast met het glanzende en strakke uiterlijk van een moderne keuken. Ook een kookeiland dat deels van hout is en deels van bijvoorbeeld beton creëert een ware eyecatcher.

De beste keuken opstelling

Keukens zijn er in alle vormen en maten, wat past het beste in jou huis? Je wensen en de beschikbare ruimte bepalen de keukenopstelling. Laat je door een specialist in keukenopstellingen inspireren en ontdek wat bij je past!