Wat extra isolatie deze winter? Drie tips!

Wat extra isolatie deze winter Drie tips!

De winter staat weer voor de deur! De dagen worden langzaam grijzer en kouder. In huis wordt het steeds onbehaaglijker. De gasprijzen zijn niet meer zo belachelijk als vorig jaar, maar betalen voor gas is natuurlijk nooit leuk. Bovendien willen we ons steentje bijdragen aan de planeet en willen we eigenlijk geen aardgas gebruiken als dat helemaal niet nodig hoeft te zijn. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder last je hoeft te hebben van de kou. Gelukkig kan iets simpels als isolerende rolluiken kopen al een groot verschil maken. In dit artikel delen we drie tips voor wat extra isolatie

Isolerende rolluiken

Via de ramen kan een hoop kou naar binnen komen. Met isolerende rolluiken kun je de kou buitenshuis en de warmte binnenshuis laten. Dat komt niet door het materiaal van de rolluiken, maar door de lucht tussen de raam en de lamellen! Bij onder andere Luvifem kun je een breed aanbod aan isolerende rolluiken vinden. Op de koudste dagen kun je er zelfs voor kiezen om toch ook overdag de rolluiken dicht te laten, voor optimaal warmtebehoud. Dat ziet er niet zo gezellig uit, maar als het echt heel koud is, kan het wel tijdelijk een uitkomst bieden.

Radiatorfolie

Als je via je muren veel warmte van de radiator verliest, kan het een idee zijn om de achterkant van je radiatoren te beplakken met aluminiumfolie of radiatorfolie. Het zilver van het folie kaatst de warmte van je radiator terug in plaats van dat het door de muur naar buiten verdwijnt. Zo kun je veel efficiënter gebruikmaken van je radiatoren.

Raamfolie

Tegenwoordig hebben de meeste huizen dubbel glas in alle ramen, maar oude appartementen of anti-kraak woningen willen nog wel eens ramen van enkel glas hebben. Met speciale isolatie raamfolie kun je enkel glas de werking van dubbel glas geven. Je knipt dit zelf op maat en kunt dit met behulp van een föhn tegen het raam plakken. Even een klusje misschien, maar wel zeer effectief. Dus, naast een goede spouwmuurisolatie bestaan er nog tal van mogelijkheden om je huis goed geïsoleerd te houden en te genieten van een kosteloze en kouloze winter. Handen uit de mouwen dus!