Versleten dakbedekking vervangen

Versleten dakbedekking vervangen

Wanneer jouw dakbedekking is versleten, is het raadzaam om deze tijdig te vervangen. Stel je de aanschaf van een nieuwe dakbedekking te lang uit? Dan zal je te maken krijgen met lekkages en overige problemen aan het dak. Onderschat het belang van een dakbedekking in een goede staat dus niet. Voorzie jouw dak tijdig van een nieuwe dakbedekking van goede kwaliteit en waarborg zo een optimaal wooncomfort.

Dakbedekkingssoort met een lange levensduur

De aanschaf van een nieuwe dakbedekking betreft een serieuze investering. Het is een investering die je als het goed is niet maandelijks hoeft te doen. Je wilt er dan ook zeker van zijn dat je waar krijgt voor je geld. Maar bij welke dakbedekkingssoort krijg je dat? Welk dakbedekkingsmateriaal is van écht goede kwaliteit? Een EPDM dakbedekking! Een dakbedekking die is gemaakt van deze rubbersoort gaat lang mee. Het materiaal is namelijk onwijs sterk en is daarmee bestand tegen alle weersomstandigheden. Bekleed jij jouw dak met EPDM folie? Dan weet je zeker dat je er tientallen jaren binnen droog en tochtvrij bij zult zitten. Een EPDM dakbedekking is door de hoogwaardige kwaliteit namelijk een dakbedekkingssoort met een lange levensduur.

Jouw dakbedekking goed afwerken

Een EPDM dakbedekking gaat in beginsel lang mee. Maar het is dan natuurlijk wel van belang dat de dakbedekking goed wordt geplaatst. Gelukkig is de plaatsing van en EPDM dakbedekking niet heel moeilijk. In tegenstelling tot andere dakbedekkingssoorten moet deze dakbedekkingssoort namelijk worden vastgelijmd. Is het jou gelukt om de dakbedekking te verlijmen? Dan rest nog de afwerking van het geheel. De afwerking lijkt wellicht het minst belangrijke onderdeel van de plaatsing van de dakbedekking. Maar niets is minder waar. Zonder een goede afwerking zal de dakbedekking niet goed op zijn plaats blijven. De plaatsing van een EPDM daktrim is dan ook onmisbaar. Daktrimmen zorgen er namelijk voor dat het dakbedekkingsmateriaal vast blijft zitten. Bovendien zorgen de daktrimmen voor een fraaie uitstraling van het geheel. 

Doe-het-zelf pakket gebruiken

De plaatsing van een EPDM dakbedekking is zoals gezegd relatief eenvoudig. Je hoeft hiervoor geen professionele dakdekker te zijn. Eigenlijk kan iedereen een EPDM dakbedekking plaatsen. Maar vanzelfsprekend is hiervoor wel het juiste materieel nodig. Zou je de verkeerde lijm gebruiken? Dan kan dit op den duur voor lekkages of overige problemen gaan zorgen. De basis voor eens succesvolle plaatsing van de dakbedekking wordt dus gevormd door het materieel. Gelukkig hoef jij je geen zorgen te maken over de aan te schaffen materialen. Er is namelijk een EPDM doe-het-zelf pakket verkrijgbaar. Met dit complete pakket is de plaatsing van jouw EPDM dakbedekking een fluitje van een cent.