Tijd voor een schutting? Overweeg een haag!

Tijd voor een schutting Overweeg een haag!

Groen in de tuin, wie is er niet gek op? In bijna iedere tuin in Nederland is wel wat beplanting te vinden! Of je nou gaat voor een kleine groenstrook, een hangpot met bloemen of een hele jungle achter- of voor huis, met groen kun je nooit fout gaan. Het is natuurlijk erg fijn om wat privacy te hebben in jouw droomtuin. Een schutting is nooit verkeerd, maar heb je weleens nagedacht over een mooie haag? Meestal wordt er niet direct aan gedacht om beplanting in te zetten wanneer er een schutting wordt geplaatst, maar dit zorgt juist voor een heel mooi, natuurlijk effect.

Hagen komen voor in alle soorten en maten, zo is er voor ieder wat wils. Ga je bijvoorbeeld voor een sierhaag, een haag met veel privacy, of voor een haag die in de winter zijn bladeren verliest? Er zijn veel keuzes, dus het is slim om hier goed over na te denken. Maar geen stress: voor iedere woonsituatie is er een bijpassende haag. Lees dit artikel snel verder om kennis te maken met twee topkeuzes!

Een alleskunner: Hedera

Hedera, beter bekend als klimop, ken je vast wel. De klimop is haast overal te vinden: tegen de garage van je buren, tegen de gevel van je kennissen, maar ook in het wild. Niet alleen is klimop een mooie groene toevoeging op kale plekken, klimop is ook erg geschikt als haag! De klimop is een erg sterke plant, die weinig onderhoud nodig heeft. Ideaal dus als u wel groene vingers heeft, maar die vastzitten aan twee linkerhanden. De klimop is winterhard, wintergroen en zit goed in de bladeren, waardoor er voor veel privacy gezorgd wordt. Een klimop past ook in iedere tuin: of jouw tuin nou groot of klein, breed of smal is, de klimop is een geschikte plant. Niet alleen door zijn uitstraling, maar ook door zijn smalle groeivorm!

De beukenhaag, een eyecatcher

Een andere, niet onbekende haag voor velen, is de beuk. De meeste beukenhagen hebben een ontzettend mooie bladdekking met bloemen of besjes, waardoor het een echte eye-catcher is. Verder hebben beukenhaagplanten weinig tot geen onderhoud nodig. Ze verliezen wel hun bladeren, dus zijn niet wintergroen, maar hoeven amper gesnoeid te worden. Een beukenhaag geeft een natuurlijke look, waardoor er op een informele manier een scheiding wordt gecreëerd tussen twee stukken land. Over het algemeen kost een beukenhaag niet de hoofdprijs en is een beukenhaag een nationale plant, waardoor deze voor iedere Nederlander beschikbaar is!