Schoonmaak tips voor jouw vloer

Schoonmaak tips voor jouw vloer

We houden allemaal van een schoon huis en daar hoort een glanzend schone vloer bij. Maar hoe maak je verschillende soorten vloeren eigenlijk schoon? Hoe je een vloer schoonmaakt, hangt af van het soort vloer dat in in je huis ligt. Met de tips die hieronder staan, helpen wij je op weg om jouw vloer schoon te maken op de juiste manier! 

Een houten vloer reinigen

Een mooie houten vloer onderhoud je natuurlijk graag op de beste manier. Dit hoeft niet moeilijk te zijn,  maar het is handig om te weten dat er verschillen zijn in het reinigen van parket of laminaat. 

Een parketvloer reinigen

Om de parketvloer goed te onderhouden, adviseren we om deze regelmatig schoon te maken. Dit doe je door elke dag te stofzuigen,  zodat er zo min mogelijk vuil op de vloer ligt.  Vuil kan namelijk slijtage veroorzaken. Zorg er ook voor dat je één keer per week je parket dweilt, zodat de vloer zijn glans zal behouden en uiteraard hygiënisch schoon is. Voor jouw parket zijn niet alle schoonmaakmiddelen geschikt. Kies voor een PH-neutraal schoonmaakmiddel en dweil niet met teveel water. 

Een laminaatvloer reinigen

Stofzuig je laminaat regelmatig en dweil af en toe met een mengsel van water en schoonmaakazijn. Zorg dat het laminaat helemaal droog is voordat je er weer overheen loopt. Doe je dit niet, dan krijg je lelijke vlekken op het laminaat die blijvend zijn.

Een tegelvloer reinigen

Tegelvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Pak de stofzuiger en zuig alle vuil op. Dweil daarna met een mengsel van water en ammoniak. 

Een stenen vloer reinigen

Heb je een mooie stenen vloer? Dan moet je eerst weten of dit een granieten vloer, een natuurstenen vloer of een marmeren vloer is. De verschillende vloeren maak je namelijk op een andere manier schoon. 

Een granieten vloer reinigen

Stofzuig regelmatig en dweil de vloer met een mengsel van water en zeep. 

Een natuurstenen vloer reinigen

Stofzuig regelmatig met een goed opzetstuk, zodat jouw stenen vloer geen beschadigingen oploopt. Wanneer je dweilt, is het slim om dit te doen met een speciale reiniger voor natuursteen. Doe je dit niet, dan kan de vloer beschadigd raken. 

Een marmeren vloer reinigen

Je marmeren vloer reinigen? Dat kan gemakkelijk door stof te zuigen en tijdens het dweilen een mengsel van water en zeep te gebruiken. Gebruik niet teveel zeep en maak je marmer altijd direct schoon wanneer je een vlek ziet.  Marmer is namelijk erg gevoelig voor vlekken. 

Tapijt reinigen

Tapijt schoonmaken kan tricky zijn, omdat je tapijt niet kunt dweilen. Bij vlekken op de vloerbedekking kan een mengsel van water, wasmiddel en een lepel schoonmaakazijn voor wonderen zorgen.  Zorg dat de vlek bedekt is met het mengsel en laat het intrekken. Leg een handdoek op de vlek om zo het vocht uit het tapijt te laten trekken. 

Een gietvloer reinigen

PU gietvloeren zijn makkelijk schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is genoeg stofzuigen en dweilen met een SF-basisreiniger. Dit is belangrijk, omdat normale zeep een vet laagje op je vloer kan achterlaten, waardoor het juist meer vuil zal aantrekken.

Een kurkvloer reinigen 

Kurkvloeren hebben een speciale laklaag die antistatisch is. Hierdoor trekt de vloer geen stof aan en is deze gemakkelijk schoon te houden. Een kurkvloer reinig je op dezelfde manier als laminaat. 

We hebben je verschillende manieren laten zien om je vloer schoon te maken en te onderhouden. En nu, poetsen maar!