Planten zijn leven! Haal het beste eruit

Planten zijn leven! Haal het beste eruit

Planten: je kunt toch niet zonder? Planten zorgen voor vrolijkheid, ze verbeteren de luchtkwaliteit, geven een natuurlijke uitstraling en zetten de puntjes op de “i” qua styling. Kortom: planten zijn mooi. Planten zijn onmisbaar. Planten zijn leven. Maar waar zet jij je planten in? Of het nu gaat om planten in huis, in je tuin of op het balkon: met de juiste plantenbak zorg je voor de juiste uitstraling. Wij helpen je graag een handje.

Kies een plantenbak die bij je stijl past

In het Engels zeggen ze zo mooi: the devil is in the details. Je kunt wel zorgen voor prachtige planten, maar een saaie bak doet afbreuk aan de uitstraling hiervan. En dat is natuurlijk nu net niet de bedoeling. Want planten zijn bijna altijd eyecatchers. Je koopt ze omdat ze gezien mogen worden. Een saaie bak kan de uitstraling van planten teniet doen. Maar nog erger: een bak die gewoon totaal niet in je interieur past, kan de aandacht van planten afleiden. En dat terwijl een oplossing zo simpel is.

Wie een beetje interieurliefhebber is, vindt details natuurlijk belangrijk. Het gekke is: veel van ons kopen onze planten met aandacht. Je koopt eigenlijk nooit zomaar “een plant”, maar een plant die bij je smaak past en die qua uitstraling tot recht komt in je interieur (of tuin of balkon). Waarom blijft die plant dan heel vaak gewoon zitten in de pot of bak waarin je ‘m kocht. Dat is toch niet logisch? En als hij dan in een andere bak wordt gezet, dan kom je vaak gewoon nog een zwarte of witte bak tegen. Of terracotta, dat zien we ook in heel veel interieurs. Nu is daar op zich helemaal niets mis mee. Die potten kunnen prima staan. Wit en zwart zijn vaak veilige keuzes. Maar passen ze wel écht bij je? Zijn er geen mogelijkheden om nog net wat beter de puntjes op de “i” te zetten?

Natuurlijk wel. Een nieuwe plantenbak kopen kan wonderen doen voor de uitstraling van je planten. Het ding is: in de meeste winkels vind je misschien niet de diversiteit waar je naar op zoek bent. We hebben wat dat betreft gelukkig nog wel een leuke tip voor je. Kijk eens op deze site als je op zoek bent naar een plantenbak. Gewoon genoeg keuze uit mooie, goede bakken tegen goede prijzen.

Waarom plantenbakken niet alleen decoratief zijn

Een plantenbak kopen doe je niet alleen vanuit decoratief oogpunt. Plantenbakken zijn ook functioneel. Soms is dat heel duidelijk. Bijvoorbeeld wanneer je een mooie plant aan je balkon wilt hebben. Een plant aan de rand van het balkon hangen, lukt gewoon niet met elke plantenbak. Daar heb je een speciaal type bak voor nodig. Maar ook ogenschijnlijk “gewone” bakken moeten gewoon goed zijn. Het is vooral belangrijk om te kiezen voor een bak die groot genoeg is. Schaf je een nieuwe plant aan, laat je dan altijd even informeren over de behoeften van de plant. Het kan namelijk zo zijn dat je de plant moet verpotten en dat deze op den duur een grotere bak nodig heeft.