Op deze manier woon je comfortabel met een groot gezin in een kleinere woning

Er gaat niets boven je eigen fijne en gezellige familie. Woon je met een partner, kids en huisdieren samen en is de woning eigenlijk net niet ruim genoeg voor jullie allemaal? Dan zijn er een aantal tips waarmee je zelfs een kleiner huis met een groot gezin een stuk ruimer kunt laten lijken. In deze blog lees je waar je op kunt letten om je kleinere woning totaal niet klein aan te laten voelen. Er is geen plek zoals thuis en aan gezelligheid in huis zal het bij een groot gezin al helemaal niet ontbreken.

Zorg voor effectieve meubels die meerdere functies hebben

Hoe fijn is het om in een slim huis te wonen? Slim wonen heeft alles te maken met multifunctionele meubels of technologisch slimme snufjes die je woonplezier vergroten. Een kleinere woning heeft niets aan onnodige meubels of woonaccessoires die alleen maar ruimte innemen. Een kleine woning ziet er ruimer uit wanneer je voor een aantal wat grotere meubels kiest, in plaats van veel kleine meubels die je dicht op elkaar zet. Zorg ervoor dat je de vloer zo vrij mogelijk houdt, zodat je altijd goed door je woning kunt kijken.

Zwevende meubels helpen de ruimte om er ook groter uit te zien, dit zijn meubels die op poten staan, waardoor er ruimte onder verschijnt. Wanneer je op de bank zit, zou je dan onder een kast of tafel door kunnen kijken, waardoor je weer meer ruimte in je woonkamer kunt zien.

Werk samen met de ruimte die je hebt

Hebben de kids allemaal een eigen kamer? Zorg er dan voor dat je een hoogslaper voor ze koopt, zodat ze de hele vloer vrij hebben om te spelen of om een bureau voor het maken van het huiswerk neer te kunnen zetten. Werk met de hoogte van de ruimtes in plaats van met de breedte.

Zorg ervoor dat de woning er opgeruimd uit blijft zien

Wist je dat een opgeruimd huis meteen ruimer oogt? Vooral met kleinere kinderen in huis kan het soms een zooitje worden als al het speelgoed door de hele woonkamer verspreidt ligt. Koop leuke opbergboxen waar je na een dag vol speelplezier alle losliggende speelgoedjes in kunt opbergen. Dit zorgt ervoor dat je sneller een opgeruimd huis voor jezelf hebt als de kleintjes op bed liggen. Je kunt je beter ontspannen als je niet te veel rotzooi in je woning ziet liggen. Daarnaast is het handiger om spullen een vaste plek te geven, zodat iedereen het snel terug kan vinden. Dit zorgt voor minder chaos in huis en helpt je om het overzicht te bewaren.

Merk je dat je toch te veel spullen in huis hebt? Kies er dan voor om een aantal spullen te verkopen of bespreek met je partner of een aantal spullen misschien in een gehuurde opslagruimte bewaart kunnen worden. Dit scheelt veel ruimte in huis en op die manier verdien je nog wat extra geld of hoef je de spullen niet weg te doen, maar kun je ze op een andere plek bewaren.