Met deze tips koop je prachtige nieuwe badkamermeubelen

Heb jij je zinnen gezet op een gloednieuwe badkamer? Dan is het uitkiezen van de juiste badkamermeubelen één van je belangrijkste taken om de verbouwing tot een succes te maken. Tegenwoordig kun je uit zoveel verschillende stijlen, materialen en soorten badkamermeubelen kiezen, dat je er in ieder geval iets prachtigs van kunt maken. In deze blog lees je hoe je erachter komt welke maten je badkamermeubelen mogen hebben, welke stijl je in de badkamer terug kunt laten komen en voor welke materialen je het beste kunt kiezen.

Meten is weten!

Badkamermeubelen bestaan in allerlei soorten en maten, waardoor je wellicht last kunt hebben van keuzestress. Bedenk van tevoren of je grove of juist fijne en klassieke badkamermeubels wil kopen. Daarnaast is het handig om na te denken over of je een bad of douche wil, of je één of twee wastafels laat plaatsen en of je een hoek wil maken waar je bijvoorbeeld je wasmachine en droger in kwijt kunt. Wanneer je een beetje weet hoe de basis van je badkamer eruit komt te zien, is het tijd om de details en de stijl uit te zoeken.

Verder weet jij het beste welke afmetingen je badkamer heeft, dus meet van tevoren op hoe groot de badkamermeubelen kunnen zijn. Je zou de vormen ook in karton uit kunnen snijden, zodat je een beetje met de inrichting kunt spelen en je alvast ziet welke meubelen waar in de badkamer het beste tot hun recht komen.

Zorg dat je weet welke stijl je wil creëren

Bij iedere badkamerstijl hoort ander materiaal. Het materiaal dat je uitkiest maakt van je badkamer een fijne plek en één geheel. Voor de badkamer kun je vaak uit klassieke, moderne, exotische, strandachtige en luxe stijlen kiezen. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld als je een stijl uitkiest, waardoor je badkamer op een wellness ruimte lijkt? Zodat je er volledig tot rust kunt komen. Een luxe badkamer heeft bijvoorbeeld een losstaand bad of een grote inloopdouche met twee aparte regendouches. Je kunt online of in de sanitair winkels inspiratie opdoen zodat je van tevoren al weet welke elementen je graag in je eigen badkamer terug wil vinden.

Het handigste is om voor een stijl te kiezen die nog jaren meekan. Het renoveren van een badkamer is vaak veel werk en dat is niet iets dat mensen vaak laten doen. Je zou voor een stabiele basis kunnen kiezen, waarbij je de badkameraccessoires met de tijd wel makkelijk kunt vervangen of uitbreiden.

Wat zijn de mooiste materialen voor in de badkamer?

De trends die je steeds vaker in de badkamer terugziet zijn marmeren vloeren, muren of badkamermeubels. Marmer geeft de badkamer direct een luxe uitstraling. Verder doen natuursteen en hout het ook altijd goed. Matte meubels worden ook steeds populairder omdat deze een unieke uitstraling hebben. Voor de douche werkt een zwarte stalen deur erg goed. Vaak zijn de materialen die in de badkamer gebruikt worden makkelijk schoon te houden, waardoor je altijd van een frisse badkamer kunt genieten.