Ligt jouw dak al vol met zonnepanelen?

Ligt jouw dak al vol met zonnepanelen

Als een woord de tijdsgeest goed weet samen te vatten, dan is het wel ‘verduurzaming’. Niet alleen is de noodzaak om te verduurzamen nu groter dan ooit omdat het klimaat onder druk staat, ook kun je aan de hand van verduurzaming de druk van je budgettering halen. De energietarieven ligger hoger dan ooit en veel mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Alhoewel het misschien tegenstrijdig klinkt, is dit het moment om te zorgen dat je gaat verduurzamen. De beste manier om hiermee te beginnen, is door zonnepanelen op je dak te leggen. Wij leggen je graag uit hoe je dit kunt doen, zonder verder in de financiële problemen te komen.

Zonnepanelen kopen

Voor mensen met geld is het doorvoeren van een besparing gemakkelijker dan voor iemand die krap bij kas zit. Heb je de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen, dan is dit nu zeker de moeite waard. Je kunt eens kijken op de site Veranderstroom.nl om te zien wat de mogelijkheden zijn. Het is namelijk belangrijk om je even goed in te lezen. Vroeger konden zonnepanelen gebruikt worden om geld te verdienen, maar de saldering (het terugleveren van stroom aan het netwerk) is steeds minder interessant. Koop daarom niet meer zonnepanelen dan je denkt nodig te hebben. Belangrijk is dus om je verbruik even goed door te nemen met een expert om te zien hoeveel panelen je het beste kunt kopen.

Zonnepanelen huren

Ook wanneer je niet veel geld hebt, is het nog altijd mogelijk om je woning te verduurzamen aan de hand van zonnepanelen. Je kunt namelijk ook zonnepanelen huren. Dit levert je onmiddellijk voordeel op want zodra de panelen op je dak liggen, geef je al minder geld uit. De huurprijzen van de panelen liggen namelijk lager dan de energietarieven. Dat maakt dat ook mensen met een kleinere portemonnee, dus de mensen die het het meest kunnen gebruiken, kunnen profiteren van zonnepanelen. Kijk ook altijd even wat jouw gemeente aan regelingen heeft getroffen. Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen Zevenaar, dan kun je aanspraak maken op mooie subsidies. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, dus informeer eens bij de expert.

Hoe zorg je voor optimaal rendement?

Heb je de zonnepanelen eenmaal op je dak liggen, dan is het de kunst om het rendement zo hoog mogelijk te maken. Dat kun je doen door te zorgen dat je panelen op de zuidzijde van je dak worden aangebracht. Daar vangen zij namelijk het meeste zonlicht. Staan er hoge bomen die hun schaduw op het dak werpen? Zorg dan dat je deze snoeit zodat je optimaal zonlicht kunt pakken. Ook is het aan te raden om eens per jaar je zonnepanelen even schoon te maken met een doekje. Vuil houdt zonlicht namelijk ook tegen.