Kunststof goot: 4 voordelen op een rijtje

Kunststof goot: 4 voordelen op een rijtje


Ga je jouw woning renoveren? Dan is het verstandig om ook naar de dakgoten te kijken. Helaas is dit niet iets waar mensen snel aandacht aan besteden. Zonde, want een versleten dakgoot kan flink wat schade veroorzaken. Hebben jouw dakgoten hun beste tijd gehad? Dan moet je ze vervangen. Je kunt in dat geval onder meer voor een kunststof goot kiezen. In deze tekst zetten wij 4 voordelen van kunststof dakgoten op een rijtje.

1. Schilderkosten zijn verleden tijd

Als je in een relatief oud huis woont, is de kans groot dat jouw woning nog houten dakgoten heeft. Je kunt in dat geval wederom voor houten dakgoten kiezen, maar een kunststof goot behoort ook tot de mogelijkheden. Een eerste voordeel van kunststof is dat schilderkosten verleden tijd zijn. Kunststof verkleurt namelijk niet onder invloed van zonlicht en rot bovendien niet door vocht. Hout is hier wel gevoelig voor, waardoor je dit materiaal vaak eens in de paar jaar opnieuw moet verven. Kies je voor kunststof? Dan hoeft dit niet.

2. Prefab op maat gemaakt

Een tweede voordeel van kunststof dakgoten is dat ze prefab op maat gemaakt worden. Een goot van kunststof kan tot wel 13,5 meter naadloos geleverd worden. Kies je voor kunststof? Dan draagt zelfs de dakgoot bij aan de strakke uitstraling van jouw woning. Wanneer je een grotere afstand dan 13,5 meter moet overbruggen, heb je twee delen nodig. Met behulp van kunststof profielen kun je deze op een strakke manier aan elkaar bevestigen.

3. Makkelijk en snel te monteren

De meeste mensen denken dat dakgoten vervangen veel tijd en moeite kost. Toch hoef je hier niet bang voor te zijn als je voor kunststof goten kiest. Hierboven las je al dat een dakgoot van kunststof tot 13,5 meter naadloos geleverd kan worden. Je hoeft het materiaal dus niet zelf te bewerken, iets wat meestal wel nodig is als je voor een houten dakgoot kiest. Bovendien kost het monteren van kunststof dakgoten je weinig tijd en moeite. Je bevestigt ze binnen een handomdraai. Door het lichte gewicht zijn kunststof goten zelfs op grote hoogte makkelijk en snel te monteren.

4. Onderhoudsvriendelijk

We sluiten dit rijtje af met misschien wel het grootste voordeel van kunststof dakgoten. Dit materiaal is namelijk onderhoudsvriendelijk, waardoor je er amper naar om hoeft te kijken. Wanneer je voor een kunststof goot kiest, is het voldoende als je deze zo’n twee keer per jaar schoonmaakt. Vul een emmer met warm water, voeg hier wat sop aan toe en neem de kunststof goten af met een zachte doek. Sta je op de ladder om de dakgoten schoon te maken? Beperk je dan niet alleen tot de buitenkant, maar maak direct ook even de binnenkant schoon. Verwijder takjes, mos en andere rommel, zodat het water goed weg kan stromen.