Klein kantoor inrichten: 3 tips

Klein kantoor inrichten 3 tips

Heb jij een kleine kantoorruimte op het oog en vraag jij je af hoe je deze optimaal in kunt richten? Wellicht heb jij helemaal geen vergadertafel nodig omdat veel van je medewerkers uit huis werken, of werk jij alleen en kan je materialen ook opslaan in een externe ruimte. Met deze 3 tips richt je een klein kantoor zo efficiënt mogelijk in, zodat je genoeg ruimte overhoudt om comfortabel te kunnen werken.

Juiste kantoormeubilair uitzoeken

Een kantoor met veel meubilair en accessoires oogt vaak drukker en kleiner. Accessoires kunnen daarnaast afleiden en het rommelig maken op kantoor. Kies het liefst voor houten of witte kantoormeubels. Met gebruikt kantoormeubilair bespaar je flink op de kosten van de kantoorinrichting en ben je duurzaam bezig. Let op de ergonomische eigenschappen van de meubels, om fysieke ongemakken te voorkomen. Zo moet je bureaustoel helemaal instelbaar zijn, van de zitting en de armleuningen tot de rugleuning. Eventueel is een zit-sta bureau een goede keuze. Staand werken is goed voor de gezondheid en leidt tot minder rug, nek- en schouderklachten.

Goede verlichting en daglicht

Natuurlijk daglicht is zeer belangrijk voor jouw kantoor. Daglicht zorgt ervoor dat jij en je medewerkers creatiever zijn. Ook word je minder snel vermoeid als je werkt in het daglicht en creëert voldoende licht optisch meer ruimte. Zet dus geen planten voor het raam in je kantoor en laat de raamdecoratie weg. Zet je bureau zo neer dat het naar buiten gericht is, voor een ruimer gevoel. Tijdens bewolkte, regenachtige en donkere dagen kies je het liefst voor witte verlichting. Voor de meeste mensen voelt dit aan als daglicht. Hang de lichtbron aan het plafond om ruimte te besparen.

Duurzaam materiaal

Kantoormeubelen worden dag in dag uit veel gebruikt. Kies daarom voor stevige kantoormeubels van duurzaam materiaal. Zo gaat het meubilair lang mee en raakt het niet beschadigd. Goede materialen die lang meegaan en in ieder kantoor goed tot hun recht komen zijn leer, mesh, polymeer en hout. Een minimalistisch design staat mooier in een klein kantoor dan grote, lompe kantoormeubelen. Lichte kleuren zorgen er ook voor dat het minder vol aanvoelt in je kantoor. Kies voor het hoognodige meubilair en probeer niet te veel kasten neer te zetten, want dan voelt het al snel vol en krap aan. Ga bijvoorbeeld voor een tweedehands bureau met een wit blad of een eiken bureaublad.

Less is more

Richt je bij het inrichten van een klein kantoor op de basis en hou het rustig. Dit scheelt je niet alleen ruimte, maar ook een hoop geld! Ga voor natuurlijke materialen en rustige kleuren voor een duurzame inrichting waar je niet snel op uitgekeken raakt.