Is jouw badkamer ook erg klein?

Is jouw badkamer ook erg klein

De huizenprijzen in Nederland stijgen harder dan ooit tevoren en dat heeft gevolgen voor je woongenot. Als je al een huis kunt kopen, is het vaak een veel kleiner huis. Dat betekent dat je creatief en efficiënt om moet leren gaan met de ruimte die je hebt. Een van de grootste uitdagingen is vaak de badkamer. Deze ruimte moet vooral nuttig zijn, maar je wilt er toch ook graag wat sfeer in je badkamer hebben. Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden om te zorgen dat je je natte cel optimaal kunt gebruiken zonder dat je hoeft in te leveren op de sfeer.

Laat je niet beperken door een kleine ruimte

Als je een kleine ruimte hebt, moet je veel mogelijkheden benutten om je badkamer effectief in te richten. Kies bijvoorbeeld voor een badkamerspiegel met opbergruimte. Met deze spiegel sla je twee vliegen in een klap. Ten eerste kun je jezelf goed bekijken wanneer je je tandenpoetst, haren kamt etc., en daarnaast heb je voldoende opslag om je spullen op te slaan. Je gebruikt de ruimte op deze manier niet alleen heel effectief, maar je zorgt ook dat je veel beter schoon kunt maken. Je spullen slingeren namelijk niet overal meer rond en dat scheelt veel tijd en frustratie tijdens het schoonmaken.

Met een badkamermeubel hebben je handdoeken ook gelijk een goede plek

De ruimte rondom de afvoer van je wastafel, kun je heel effectief gebruiken als je een badkamermeubel koopt. Dit meubel vormt zich rondom de afvoer waardoor je van een loze ruimte een ruimte vol mogelijkheden maakt. Hier kun je bijvoorbeeld je handdoeken opslaan, je schoonmaakproducten plaatsen of de luiers van je kinderen bewaren. Er zijn vele meubels beschikbaar dus kijk even wat het beste bij jouw wensen aansluit en wat het meest efficiënt is voor jouw badkamer. Een verkoper kan je hierbij altijd van dienst zijn.

Mooi en praktisch kunnen goed samengaan

Als je je kleine badkamer optimaal wilt benutten, dan kom je met de juiste badkamerspiegel en het juiste badkamermeubel een heel eind. Kijk ook of je optische illusies kunt toepassen in je badkamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de juiste tegels voor jouw douche. Doorgaans geldt dat hoe groter je tegels zijn, hoe meer ruimte dit creëert. Je kunt er ook voor kiezen om de vloertegels door te laten lopen op de wand. Dat staat niet alleen mooi, maar ook heel stijlvol. Informeer daarom altijd even naar de mogelijkheden die er zijn. Een leverancier van badkamermeubilair zal je graag laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo weet je zeker dat je van je douche een mooie en praktische ruimte kunt maken.