Is het wel nodig om ledstrips in mijn keuken te plaatsen?

Is het wel nodig om ledstrips in mijn keuken te plaatsen

Verlichting in ruimtes is bepalend voor de sfeer die je er wilt creëren. Je kunt een ruimte nog zo gezellig en sfeervol hebben ingericht maar hang er een paar tl-bakken op en de hele sfeer die je wilde creëren is weg. Bedenk daarom goed wanneer je verlichting wilt gaan aanschaffen waarvoor je de verlichting aanschaft. Is de verlichting bedoelt als sfeerverlichting, werkverlichting een basisverlichting of wil je iets accentueren zoals een schilderij met verlichting. Maak voor deze situaties je eigen verlichtingsplan of doe dit samen met indien van toepassing de aannemer of architect waar je mee samenwerkt.

De ruimte die je wilt gaan verlichten is ook van belang. De woonkamer zal eerder sfeerverlichting benodigd hebben, in de studeerkamer werkverlichting en in de keuken een combinatie van beide.

Verlichting in de keuken

Afhankelijk van het formaat van je keuken zul je hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar een combinatie van werkverlichting en sfeerverlichting voor in je keuken. Het aanrechtblad en fornuis zullen goed helder verlicht moeten zijn maar de eettafel zal weer een combinatie nodig hebben. Je wilt uiteraard kunnen zien wat je eet maar er hoeft geen enorm felle lamp op te staan. Het werken met dimmers op de lampen zouden je hierbij kunnen helpen. Middels een draaiknop bij de lichtknop kun je het licht feller en zachter draaien. Er wordt momenteel ook veel gebruik gemaakt van slimme lampen. Deze zogenaamde slimme lampen kunnen bediend worden met een app op je telefoon. Met deze app kun je de lampen aan en uit zetten, feller en zachter, op afstand bedienen wanneer je niet thuis bent maar ook een schema in stellen zodat de verlichting automatisch aan en uit gaat.

Deze methode kan niet alleen gebruikt worden voor de slimme lampen in huis maar ook voor led strips. Led strips worden voornamelijk gebruikt voor sfeerverlichting in de woning. In de keuken kun je dit toepassen door bijvoorbeeld een led strip boven de keukenkastjes langs te laten lopen voor een mooi effect op de muur. De meeste led strips werken op een afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kun je de led strip aan en uit zetten, dimmen en een kleur selecteren. Led strips zijn in vele afmetingen verkrijgbaar, en de verschillende afmetingen bieden ook weer verschillende soorten led strips. Zoals allerlei soorten led strip 10 meter, warm wit, fel wit of allerlei kleuren.

Led strips geven je keukenverlichting een extra mooi effect. Ze kunnen het beste gebruikt worden voor accentverlichting en sfeerverlichting. Door te spelen met de positie van de plaatsing van de led strips en de verschillende kleuren creëer je in je keuken een bepaalde sfeer. Het voordeel van led strips is dat je deze overal gemakkelijk kunt plaatsen en verwijderen. Led strips zijn te vinden in de elektronicawinkel of je kunt de rgb led strip online bestellen en laten bezorgen wanneer het jou uitkomt. Led strips hoeven niet per se in je keuken maar geven vaak wel net dat beetje extra sfeer.