Ideeën om je muur te decoreren

Er zijn genoeg manieren om je woonkamer wat op te fleuren. Dit kan bijvoorbeeld met accessoires zoals leuke kussens en met plantjes. Als je echter ook muren hebt die zichtbaar zijn, is het een goed idee om deze ook te decoreren. Een lege muur kan je woonkamer namelijk nogal kaal laten lijken. Je kunt je muur natuurlijk verven of behangen. Er zijn echter nog een aantal andere manieren waarop je je wanden kunt opfleuren. In deze tekst kun je precies lezen welke mogelijkheden je hebt.

Een klok

Iets wat natuurlijk vaak voorkomt, is een klok aan de muur. Dit zorgt niet alleen voor een gevuldere muur, maar is ook erg praktisch. Tegenwoordig hebben de meeste mensen hun mobiele telefoon bij de hand, maar een klok aan de muur is altijd handig. Er is genoeg keuze als je een analoge klok voor aan de muur aan wilt schaffen. Je kunt bijvoorbeeld voor een klok gaan die Romeinse cijfers heeft. In ieder geval zijn er genoeg klokken om er een uit te kunnen kiezen die precies bij jouw interieur past. Zo wordt de stijl van je woning nog meer bevestigd.

Foto’s of schilderijen

Iets wat ook een heleboel mensen hebben, zijn schilderijen aan de muur. Dit hoeven zeker geen dure schilderijen te zijn. Er zijn schilderijen in een heleboel stijlen. De kans is dus groot dat je iets vindt wat je mooi vindt als het om de schilderkunst gaat. Iets anders wat je in een lijst aan de muur kunt hangen, zijn foto’s. Zo kun je foto’s van bijvoorbeeld leuke vakanties of van jezelf en je familie vaak bekijken. Dit is iets wat vaak gedaan wordt. Het zorgt voor een leuke decoratie op je muur, maar het zorgt er ook voor dat de leuke momenten die je meegemaakt hebt altijd zichtbaar zijn.

Een wandrek

Een wandrek is erg handig om allerlei accessoires een plekje te geven. Hier kun je natuurlijk ook fotolijstjes op zetten, maar ook kaarsjes of leuke beeldjes. Het is de ideale plek om accessoires zoals deze neer te zetten. Ook is het de ideale manier om de muur wat voller te maken. Wat je ook vaak ziet, zijn plantjes op wandrekken. Je kunt hierbij kiezen tussen verschillende kleine plantjes. Deze geven kleur en zorgen voor een natuurlijke sfeer. Je kunt voor verschillende wandrekken kiezen. Iets wat vaak voorkomt, is een wandrek in industriële stijl. Dit is een stijl die tegenwoordig erg populair is in woningen. Als dit ook voor jou geldt, kan het wandrek dus goed aansluiten bij de stijl van je woonkamer. In plaats van een wandrek kun je natuurlijk ook voor planken aan de muur gaan.

Andere mogelijke wanddecoraties

Je kunt natuurlijk voor veel verschillende wanddecoraties gaan. Naast de decoraties die al genoemd zijn, komt een spiegel ook vaak voor. Net als wandrekken zijn deze er in alle soorten en maten. Je kunt voor een rechthoekige spiegel gaan, maar ook een ronde spiegel is natuurlijk een optie. Buiten de ontwerpen en vormen die vaak voorkomen, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een ovalen spiegel. Daarnaast zijn er ontwerpen bestaande uit een aantal ronde spiegels die samen een geheel vormen. Ook een wandlamp is een optie. Ook qua lampen kun je voor verschillende ontwerpen gaan. Als je voor een designlamp kiest, kun je voor erg speciale ontwerpen gaan, waar designlampen om bekend staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spiraalvormige lampen. Genoeg keus, dus!