Deze accessoires mogen absoluut niet ontbreken in jouw woonkamer

De woonkamer is natuurlijk dé centrale plek in huis. Visite komt hier het eerste binnen en zelf spendeer je er ook behoorlijk wat tijd. Maar naast essentiële meubels als een bank, salontafel en een tv, wil je natuurlijk ook wat decoratie voor de gezelligheid. Onderstaande accessoires mogen absoluut niet ontbreken in jouw woonkamer!

(Zelfgemaakte) kaarsen

Met een paar kaarsen kun je het thuis meteen al heel gezellig maken. Wees vooral niet zuinig met kaarsen, more is more. Kies wel voor een oneven aantal. Dat zorgt voor een speelser effect. Koop daarnaast kaarsen van verschillende hoogte en dikte. Bovendien zijn er ontzettend leuke, decoratieve kandelaars te koop, in alle soorten en maten. Kandelaars kunnen zorgen voor een luxe uitstaling. Leuk idee: je kunt ook zelf kaarsen maken.

Creatief met foto’s

Waar de een zomaar een foto aan de muur hangt, maakt de ander er een heel kunstwerk van. Je kunt ontzettend creatief zijn als het gaat om foto’s in de woonkamer. Fotocollages zijn erg leuk en je kunt er enorm mee variëren. Hang bijvoorbeeld meerdere planken boven elkaar aan een muur en zet deze vol met foto’s of hang de foto’s in een mooie vorm aan de muur. Is dit je allemaal nog wat te saai? Maak dan een klok van foto’s. Koop een klok met alleen wijzers – bij voorkeur grote wijzers – en hang foto’s op de plek waar normaal gesproken de getallen staan.

Bloemen en planten

Bloemen en planten zijn absoluut onmisbaar. Ze zorgen niet alleen voor een warme sfeer, maar ze zijn ook nog eens heel gezond. De mogelijkheden zijn oneindig. Van kleine plantjes die je op plankjes kunt zetten tot een enorme plant midden in de woonkamer. Of ga de hoogte in met een hangplant. Ook voor planten geldt: hoe meer, hoe beter. Bovendien is het altijd leuk om verse bloemen op tafel te zetten. En mocht je nu bloemen willen die langer meegaan dan een week, dan zijn nepbloemen ideaal. Tegenwoordig zijn ze bijna niet meer van de echte te onderscheiden.

Opbergruimte

Niet iedere woonkamer is geschikt voor grote kasten en vaak zijn die ook helemaal niet mooi in een woonkamer. Om toch opbergruimte te creëren, zijn rieten manden en houten bakken de perfecte oplossing. Hierin kun je bijvoorbeeld plaids, kaarsjes en tijdschriften bewaren. Daarnaast kun je ze gebruiken als decoratie. Veel manden zijn ook met deksel verkrijgbaar, zodat je alle rommel die erin ligt niet kunt zien. Bakken en manden zijn dus niet alleen erg handig, ze maken je woonkamer in één klap super gezellig en sfeervol. Win-win dus.

Nog meer onmisbare accessoires

In de woonkamer kun je veel accessoires naast elkaar gebruiken en eindeloos blijven combineren. De volgende items mogen dan ook zeker niet ontbreken: een spiegel – die zorgt er namelijk voor dat er meer licht in de ruimte ontstaat, waardoor de kamer groter oogt – vloerkleden, gordijnen en kussens op de bank. Probeer wel een balans te vinden tussen drukke en rustige accessoires. Grote items kun je daarom het beste in een neutrale kleur kopen.