De voordelen voor het kiezen van een gazon met echt gras

De voordelen voor het kiezen van een gazon met echt gras

Tegels eruit, planten erin. Waar tuinen vol tegels een aantal jaar geleden nog enorm populair waren, wint de groene tuin toch weer terrein terug. Veel mensen willen een tuin die goed is voor de natuur, maar niet teveel tijd kwijt zijn aan het onderhoud. Of je nu een groot oppervlak of een kleine strook van je tuin opnieuw wilt aanleggen, gras kan een hele fijne keuze zijn. Gras in je tuin heeft verschrikkelijk veel voordelen ten opzichte van tegels. Je zult het wel moeten maaien, maar qua onderhoud ben je met gras een stuk sneller klaar dan met de meeste struiken. Nog niet overtuigd waarom je voor gras in je tuin zou moeten kiezen?

Gras is goed voor de natuur
Bij de natuur horen ook insecten. Zonder insecten stort het hele ecosysteem in. Ze bestuiven de planten die later jouw voedsel vormen, ze ruimen plantaardig afval op, of ze zorgen ervoor dat de grond verbetert. Zonder insecten zouden wij mensen niet kunnen bestaan. Door een strook of veld gras te leggen in je tuin bied je insecten een schuilplaats, een leefomgeving. Insecten ruiken het gras van verre en zullen al snel bescherming zoeken in jouw gazon. Direct beginnen ze met het verbeteren va de grond, waardoor zowel het gras als alle andere planten in je tuin het een stuk beter doen. Dat is nog eens makkelijk positief bijdragen aan de natuur.

Gras geeft een mooie uitstraling aan je tuin
Je wilt dat je tuin natuurlijk oogt. Dat bereik je niet met betonnen tegels natuurlijk. Iets groens doet dat al een stuk beter. Gras is dan een hele goede keuze. Makkelijk aan te leggen en direct een natuurlijk resultaat, zowel met nep als echt gras. Hoewel kunstgras de laatste jaren een enorme sprong heeft gemaakt in kwaliteit, en nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden is, weten je voeten wel beter. Loop maar eens op blote voeten door kunstgras, en daarna door echt gras. Die laatste voelt een stuk fijner en natuurlijker.

Gras ruikt heerlijk
Het maaien van gras is voor velen eerder een rotklusje dan een hobby. Maar die geur van vers gemaaid gras maakt wel een heleboel goed. Alsof je de lente ruikt, ongeacht het seizoen. Sowieso is gras bij uitstek het perfecte plantje voor de tuin als je graag de handen uit de mouwen steekt voordat je lekker in de tuin gaat zitten. De geur van vers gras is een beloning die je extra laat genieten van je tuin.

Gras onderhouden is om vrolijk van te worden

Gras onderhouden kost tijd, en de geur maakt een boel goed. Maar er is nog zoveel meer om vrolijk van te worden qua onderhoud. Denk aan het onderhouden van struiken die afsterven, heel leuk dat je de dode bloemen uit je hortensia knipt, maar het blijft een struik van dode takken. Niet echt iets om van te genieten. Bij gras is dat anders! Gemaaid gras ziet er nog altijd fris en groen uit. De randen knip je met de hand en ook het graskanten afsteken en voeden kan een tijdrovende klus zijn. Je ziet echter wel direct het resultaat. Een mooi, strak, groen gazon. Daar kan geen plant tegenop. Gras onderhouden is dus de ideale klus in de tuin om vrolijk van te worden!