De voordelen van een roldeur en een sectionaaldeur

De voordelen van een roldeur en een sectionaaldeur

Een sectionaaldeur of een roldeur kom je bij menig woning tegen. Dat is niet gek, aangezien beide deuren veel voordelen hebben. Maar voor veel mensen in zo’n sectionaaldeur of roldeur een flinke investering. Daarom gaan we in dit artikel dieper in de voordelen van zowel de sectionaaldeuren als de roldeuren, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Het populaire alternatief voor een garagedeur: de roldeur

Roldeuren werken eigenlijk net zoals rolluiken, alleen wordt een roldeur voor een opening geplaatst. Roldeuren zou je kunnen kennen van fabrieksgebouwen, maar natuurlijk ook als garagedeur. Een roldeur is namelijk het meest populaire alternatief voor de klassieke garagedeur. Een roldeur rolt zich boven de opening van een garage op een as. Dit zorgt ervoor dat het gehele plafondoppervlak benut kan worden voor bijvoorbeeld meer opbergruimte. Een roldeur neemt dus weinig ruimte in beslag tijdens het openen en het sluiten.

Elektrisch aansturen

Verder kan een roldeur elektrisch worden aangestuurd. Zo hoef je dus niet eerst van je fiets te stappen of uit de auto te komen om de roldeur te openen. Dit is erg handig, vooral wanneer het niet zo’n lekker weer is. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld flink wat boodschappentassen bij hebt, kun je zo doorlopen!

Een praktische, veilige garagedeur: de sectionaaldeur

Wanneer je op zoek bent naar een praktische, veilige garagedeur is het slim om een garagedeur te overwegen die uit panelen is opgebouwd: een sectionaaldeur. De sectionaaldeur wordt ook wel een lamellendeur of panelendeur genoemd. Ook de sectionaaldeur is net zoals de roldeur ruimtebesparend en gebruiksvriendelijk. Dit omdat de panelen de deur in een rechte lijn omhoogduwen.

Goed geïsoleerd

De sectionaaldeur is breed in te zetten: voor zowel particuliere woningen als bedrijfspanden is de sectionaaldeur een goede optie! Het deurblad van een sectionaaldeur bestaat uit dikke panelen en aan de onderkant en zijkanten van de deur zitten lagen van rubber die zorgen voor een goede isolatie. Dit zorgt ervoor dat je garage warm in de winter is, koel is in de zomer en minder vochtig is gedurende het hele jaar. Nog een bijkomend voordeel, net zoals bij de roldeur, is dat de sectionaaldeur ook automatisch open- en dicht gemaakt kan worden. Doormiddel van een druk op de knop kun je de deur van binnen en van buiten openen. Dat is nog eens een luxe!

Ben je na het lezen van dit artikel ook helemaal enthousiast geworden over een sectionaaldeur of een roldeur, omdat één van deze twee deuren compleet aansluit op je wensen? Dan is het tijd om de garagedeur professioneel te laten installeren!