De perfecte inrichting voor je tuin!

De perfecte inrichting voor je tuin!

Nu het zomer is, kunnen we weer heerlijk in onze tuin zitten. De tuin is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen of juist een leuke borrel of barbecue te organiseren. Ben jij nog niet helemaal tevreden met de inrichting van jouw tuin of terras? Dit zijn de dingen waar je aan moet denken om jouw tuin helemaal naar jouw smaak in te kunnen richten.

Een tuinset

Zorg er in eerste instantie voor dat je een fijne tuinset hebt waar je lekker in kan relaxen. Wees kritisch op wat jouw wensen daarin zijn, want het aanbod is groot. Bij Tuinmeubelshop hebben ze voor ieder wat wils. Kies voor een tuinset dat lekker zit, sfeer geeft aan jouw terras en dat makkelijk is in onderhoud wat materiaal betreft. Kunststof tuinsets zijn daarin ideaal. Deze zien er tegenwoordig ook echt niet meer uit als die witte campingstoelen van vroeger, maar vaak juist industrieel en stijlvol! Hout is natuurlijk heel mooi, daarbij moet je wel iets meer aan onderhoud doen. Een goede keus dus als je zin hebt om je daar aan te committeren.

Zorgen voor extra gemak

Maak jouw terras extra aangenaam met wat verlichting, zodat je tot in de late uurtjes buiten kan blijven zitten. Bevestig wat lantaarntjes aan de muur of hang een waterbestendige lichtslinger op. Dat ziet er ook nog eens heel leuk uit! Daarnaast is het prettig om een buitenkacheltje te hebben, zodat je ook wanneer het in de avonden wat afkoelt gewoon lekker buiten kan blijven zitten.

Decoreren

Decoreren is niet iets wat alleen binnenshuis leuk is om te doen. Ook jouw tuin of terras kun je opleuken met gezellige accessoires. Struin de tuincentra eens af en kijk wat past bij jouw tuin! Tuincentra hebben vaak een heel scala aan accessoires die er misschien kitsch uitzien (denk aan de standaard tuinkabouter met z’n kruiwagen), maar die ontzettend stijlvol kunnen zijn als je ze juist weet in te zetten. Een heel simpel, maar effectief voorbeeld is om kleine spiegeltjes aan de schutting te hangen. Dat geeft ook nog eens wat meer diepte wanneer je een kleine tuin hebt. Het is ook mogelijk om een foto af te drukken op waterbestendig canvas, zodat je ook buiten leuke foto’s op kunt hangen.