Beton voor tuin en terras: de voordelen op een rij

Beton voor tuin en terras

Is jouw tuin wel toe aan wat vernieuwing? Maar heb je nog geen idee hoe je dit moet aanpakken? Of ben je wellicht op zoek naar de nodige inspiratie of manieren om je tuin verder te verduurzamen of te verfraaien? Dan hopen we je in dit artikel wat verder te inspireren. Een veelgebruikt materiaal tegenwoordig zijn beton stenen. Deze bieden tal van voordelen en kunnen zowel voor tuin en terras worden ingezet. Maar wat moet je weten voordat je beton in jouw tuin toepast? Welke voordelen levert het op? Dat lees je in dit artikel. 

Duurzaam en slijtvast 

Een van de grootste voordelen van betontegels is dat ze ongelooflijk duurzaam en slijtvast zijn. Beton is een zeer stevig materiaal. Het kan tegen een stootje en is tegen zo ongeveer alle weersomstandigheden bestand. 

Kies je voor betontegels 100×100 voor je tuin? Dan weet je zeker dat je hier jaren plezier van hebt. Ze blijven lang mooi en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Hierdoor is het een verstandige keuze als je jouw tuin zo onderhoudsarm mogelijk wilt maken. 

Gemakkelijk te combineren met andere materialen 

Nog een groot voordeel van betonnen tegels is dat ze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel eenvoudig te combineren met andere materialen. Denk aan kleurrijke stenen, tegels en kiezels. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is mogelijk. Hierdoor pas je de tuin geheel naar eigen wens en smaak aan. Beton past in vrijwel elke tuin en is altijd een verstandige keuze. 

Weet je niet goed hoe je het beton moet combineren om de juiste uitstraling te creëren? Vraag dan gerust om advies in de winkel of aan een hovenier. 

Naadloze afwerking 

Iedereen met een eigen tuin weet dat er tussen de gewone tegels al snel onkruid kan ontstaan. Dit is zeker in het voorjaar een groot probleem. Je bent toch al snel veel tijd kwijt met het onkruidvrij maken van je tegels. Dit is eenvoudig te voorkomen door grotendeels voor beton te kiezen. Een van de voordelen van dit materiaal is namelijk de naadloze afwerking. Hierdoor krijgt onkruid geen kans om tussen de tegels door te groeien. Bovendien kan er hierdoor ook vrijwel geen vuil tussen de tegels ophopen. Dat maakt dat betontegels de tuin veel onderhoudsvriendelijker maken. 

Veel grip 

Tegels kunnen bij regen en kou nogal snel glad worden. Hierdoor liggen valpartijen op de loer. Dat kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Zeker bij jonge kinderen of bij ouderen. Ook in dat geval is het slim om voor betontegels in de tuin te kiezen. Deze beschikken namelijk over meer grip en zijn niet gevoelig voor vorst of regen. Hierdoor ervaar je geen ongemak bij de verschillende weersomstandigheden en hoef je niet bang te zijn dat de tegels glad worden.