5 ultieme tips om je keuken in te richten

5 ultieme tips om je keuken in te richten

De keuken is een onmisbaar deel van ons huis waar we dagelijks veel tijd doorbrengen. In de keuken wordt er namelijk eten voorbereid, vaak ook samen gegeten en de keuken is een ontmoetingsplaats waar bewoners van het huis samen komen om gezellig een praatje te maken. Dit maakt een topinrichting van de keukenruimte essentieel. Hieronder vind je 5 goede tips die je kunt gebruiken om je keuken in te richten op een praktische en stijlvolle manier.

Tip 1: Praktische prullenbak

Prullenbakken zijn te koop in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Ook qua functie kunnen prullenbakken onderling flink variëren. Wil je zo onopvallend mogelijke prullenbak gaan? Dan is de Inbouw prullenbak de ideale keuze. Deze prullenbakken gaan zodanig op in het interieur dat ze amper opvallen. Er zijn ook extra grote prullenbakken of zelfs design prullenbakken. Kies voor de aanschaf van de Beste prullenbakken als je van topkwaliteit en dus een langere levensduur wilt genieten.

Tip 2: Georganiseerde kasten

Kies voor keukenkasten die er zo georganiseerd mogelijk uitziet en waarbij alle beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk wordt benut. Zo wordt de ruimte op een praktische wijze gebruikt. Je kunt denken aan uitschuifbare voorraadkasten, ovens die afsluitbaar zijn met een deur of potten en pannen lades in de keukenkasten.

Tip 3: De muren en ramen gebruiken

Maak zoveel mogelijk gebruik van de muren en de ramen. Een efficiënt idee is om haken te monteren aan de wanden zodat je hier al je keukengerei op kunt hangen. Zo hou je meer ruimte over in de keukenkasten. Ook aan het raam kun je speciale klemmen vinden om spullen van de keuken op te hangen op praktische manier.

Tip 4: Groot werkblad

Zorg voor een zo groot mogelijk werkblad of aanrecht zodat je genoeg plaats hebt om te koken en voor voorbereidingen. Je kunt op het aanrecht een minimale vrije ruimte aanhouden van 90 centimeter als je voldoende ruimte over wilt houden.

Tip 5: Slimme indeling

Deel de ruimte in de keuken zo slim mogelijk in. Denk aan het plaatsen van beschermers in de keukenlades, zodat je servies veilig en georganiseerd blijven. Andere manieren om de keuken slim in te delen zijn door volledig uitrekbare laden en verticale kasten waardoor je elk hoekje van de lade optimaal kunt gebruiken en door het plaatsen van een kleine bar. Door je werkblad door te laten lopen kun je een prachtige mini bar creëren met voldoende ruimte voor je gezin.

Heb je een kleine keuken?

Als je een kleine keuken hebt, dan is het vooral belangrijk om elk deel van de ruimte zo goed mogelijk te benutten en om de keuken zo praktisch mogelijk te indelen. Ook een kleine keuken kun je stijlvol inrichten. De beste optie voor een kleine keuken: de combinatie van een keukeneiland met een bar en houten planken. Kies daarnaast bewust wat voor keukenapparatuur je gaat kopen en zorg voor zoveel mogelijk (natuurlijk) licht in de ruimte. Zo oogt de keuken namelijk groter en schoner. Sommige kleuren doen de keuken ook optisch groter lijken.