5 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Bij het inrichten van een kleine badkamer is het vaak een kwestie van passen en meten om de kleine ruimte zo goed mogelijk te benutten. Dat kan erg lastig zijn. Wil jij weten hoe je jouw kleine badkamer het meest efficiënt kan inrichten? Lees dan snel onderstaande tips.

Tip 1: Laat de badkamer groter lijken

Als je jouw kleine badkamer graag wat groter wilt laten lijken, kan dat door middel van licht en kleuren. Zorg voor genoeg lichtinval en verf de muren in lichte, neutrale kleuren. Koop ook lichte meubels. Nu wil dit niet zeggen dat je de badkamer helemaal wit moet maken, lichtgrijs of lichtbruin zijn ook prima opties. En niet de hele badkamer hoeft licht te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een wand in een donkere kleur verven. De meubels kunnen prima gemaakt zijn van hout in een lichte tint.

Tip 2: Laat de badkamer rustig overkomen

Hoewel het misschien tegenstrijdig klinkt, kun je bij een kleine badkamer vaak het beste kiezen voor grote tegels. Kleine tegels ogen namelijk drukker, terwijl je in een kleine badkamer zoveel mogelijk rust en balans moet creëren. Gebruik niet alleen grote tegels, maar koop ook grote accessoires, zoals spiegels. Bijkomend voordeel van een grote spiegel is dat er meer licht wordt weerkaatst en de kamer groter overkomt. Belangrijk is ook dat je de badkamer netjes houdt. Rommel zorgt namelijk voor onrust. Vermijd om deze reden ook open kastjes.

Tip 3: Bedenk van tevoren goed wat je wilt

Wanneer je een kleine badkamer hebt, moeten er keuzes gemaakt worden. Heb je een bad echt nodig? Zo niet, is dat het eerste wat je weg kunt laten. Een bad neemt namelijk erg veel ruimte in beslag. Wil je wel graag een bad? Denk dan eens na over een bad en een douche ineen. Bovendien kun je je afvragen of het nodig is om een toilet in de badkamer te plaatsen, aangezien je waarschijnlijk al een apart toilet in huis hebt.

Tip 4: Ga de hoogte in

Heb je toch gekozen voor een bad of staat de vloer al vol met andere meubels? Koop hangkasten! Deze zijn ook nog eens super stijlvol. Je kunt ook verschillende plankjes ophangen. Zo kun je boven het bad een plank ophangen, waar je alle spullen die je nodig hebt als je in bad gaat op kunt bergen. Ook kleine mandjes zijn erg geschikt om je spullen in op te bergen. Aangezien ze zo klein zijn, kun je ze bijna overal in de badkamer wel ophangen.

Tip 5: Kies deuren zorgvuldig uit

Voor het openen van deuren moet vaak veel ruimte beschikbaar zijn. Heb je die ruimte niet, dan zijn schuifdeuren dé uitkomst. Schuifdeuren zijn niet alleen praktisch, ze hebben ook een luxe uitstraling. Ook het materiaal van de douchedeur kan een groot verschil maken. Gebruik in plaats van een douchegordijn of stenen douchewand een glazen douchewand. Dit maakt de badkamer optisch een heel stuk groter. Het beste effect bereik je met een glazen douchewand met zwart frame.