5 ideeën om je zolder maximaal te benutten

Staat jouw zolder vol met dozen en andere rommel? Zonde! Veel zolders zijn een beetje het vergeten plekje in huis, en dat terwijl ze juist enorm nuttig kunnen zijn. Er is een hele verdieping over waar je een heleboel dingen mee kunt doen. Denk aan de volgende ideeën.

1 Een extra slaapkamer of logeerkamer

De zolder is vaak een grote ruimte. Perfect als slaapkamer dus. Er is meestal genoeg plek voor een tweepersoonsbed en de schuine wanden die een zolder vaak heeft, maken de kamer extra knus en gezellig. Bovendien kun je de zolder ook als kinderkamer gebruiken. Vooral voor de wat oudere kinderen is het fijn dat ze een eigen plekje in huis hebben, afgezonderd van hun ouders, waar ze ongestoord met vrienden kunnen chillen. Daarnaast leent de zolder zich ook perfect als logeerkamer.

2 Een speelkamer of chillruimte voor de kinderen

Als je kinderen hebt en niet een heel huis vol speelgoed wilt, kun je ervoor kiezen om een speelkamer op zolder te maken. Voor jou en je kinderen ideaal! Maak een gezellige ruimte waarin kinderen ongestoord hun gang kunnen gaan en vriendjes en vriendinnetjes uit kunnen nodigen. En als je geen zin hebt om de rotzooi op te ruimen, geen punt. Dat ziet toch niemand. Als je tieners in huis hebt, kun je de zolder omtoveren tot hangplek of gamekamer.

3 Een sportkamer

Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan, maar wil je toch een beetje sportief zijn? Maak dan van je zolder een sportkamer. Hoe fijn is het om alle fitnessapparaten die je nodig hebt in je eigen huis te hebben! Het kopen van alle apparaten is natuurlijk wel een hele investering, maar als je genoeg geld op de bank hebt staan, is dat het zeker waard. Het enige nadeel: je hebt nu geen excuus meer om onder het sporten uit te komen.

4 Een werkplek

Grote kans dat jij sinds de coronacrisis meer thuiswerkt. Het is daarom fijn om een thuiskantoor te hebben. En waar kun je nu beter werken dan op zolder? De zolder als werkplek biedt enorm veel voordelen. Er is namelijk veel ruimte en je kunt je lekker afzonderen. Ook heb je weinig last van geluid als de rest van het gezin thuis is. Een mogelijk nadeel: op zolder is de internetverbinding niet altijd even goed. Zorg er daarom voor dat je eventueel een extra router op zolder plaatst.

5 Een washok

Op zolder wassen en drogen is al een tijdje erg populair. Je hebt beneden geen last van het geluid van de wasmachine en de droger en de berging ligt niet helemaal vol met wasgoed. Daarnaast is de zolder ook de ideale plek om je wasgoed te laten drogen, waardoor je wasrek beneden niet in de weg staat. Let wel op: het is niet in ieder huis mogelijk om op zolder te wassen en te drogen. Er moeten wel aansluitingen en een afvoer aanwezig zijn.