3 redenen om je werkplek thuis ergonomisch in te richten

Klein kantoor inrichten 3 tips

Thuiswerken past helemaal bij deze tijd. Sinds de pandemie is het nieuwe werken in stroomversnelling terechtgekomen. Steeds meer mensen werken grotendeels vanuit huis. Dit komt niet alleen omdat de faciliteiten voor het thuiswerken verbeterd zijn, maar ook omdat er meer zelfstandige ondernemers bij zijn gekomen. Reden genoeg om de thuiswerkplek efficiënter in te richten. Dat zou je tenminste denken. In de praktijk blijkt dit echter nog vaak tegen te vallen. Nog altijd zijn er mensen die grotendeels vanaf de eettafel of zelfs de bank aan het werk zijn. Met alle gevolgen van dien voor de fysieke gezondheid. Om over de productiviteit nog maar te zwijgen. 

Behoor jij ook nog altijd tot deze groep en zoek je al tijden voor een reden om een goede werkplek te creëren? Laat je dan inspireren door de volgende drie redenen om hiermee aan de slag te gaan. 

1. Hogere productiviteit 

Een van de belangrijkste redenen om de thuiswerkplek ergonomisch in te delen is dat het een zeer gunstige invloed kan hebben op de productiviteit. Het is lastig om productief te werken als je geplaagd wordt door fysieke ongemakken. Gelukkig is het ergonomisch inrichten van de werkplek makkelijker dan je denkt. Met ergonomische bureaustoelen van Bureaustoel.nl kom je al een heel eind. Deze stoelen stimuleren een goede zithouding waardoor je minder lichamelijk ongemak ervaart. Hierdoor is het prettiger werk, kun je je beter concentreren en zal je merken dat je meer werk kunt verzetten. 

Bij een ergonomische werkplek is een goede stoel en fijn bureau al een absolute must. Deze moeten verstelbaar zijn op basis van lengte en gewicht, zodat ze perfect afgestemd zijn op jouw lichaam. 

Wil je nieuwe bureaustoelen kopen voor jouw werkplek? Laat je dan adviseren door een deskundige en ga indien mogelijk passen in de winkel. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat. 

2. Beter voor je fysieke gezondheid 

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. De effecten van langdurig zitten is op de lange termijn bijna net zo schadelijk als roken. Zo loop je een groter risico op obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes en ga zo maar door. Ook andere lichamelijke ongemakken aan de spieren en gewrichten komen vaak voor. Wanneer je zittend werk doet, is dit lastig te veranderen. Je kunt er wel voor zorgen dat je lichaam minder zwaar belast wordt door het kantoor ergonomisch in te richten. Dat betekent niet alleen het gebruik van de juiste meubels, maar ook het aanpassen van de verlichting en het gebruik van hulpmiddelen.

3. Stress voorkomen 

Wist je dat niet-ergonomisch werken ook gevolgen kan hebben voor de mentale gezondheid? Onderzoek wijst uit dat een goede werkhouding niet alleen van invloed is op de fysieke gezondheid, maar ook de stresslevels van werknemer drastisch kunnen verlagen. Hoe minder stress zij ervaren, hoe minder de kans op uitval op het werk. Hierdoor kan het werk beter worden gedaan en zullen fysieke klachten ook minder snel verergerd worden.