Zweefdeurkasten in de slaapkamer

Wanneer je je slaapkamer gaat inrichten is het belangrijk om daar in ieder geval goed aandacht aan te besteden. Veel mensen vinden de slaapkamer een leuk vertrek om in te richten, daarnaast is het ook een belangrijk vertrek, omdat het de ruimte is waar je het meeste tijd in door brengt. De ruimte waar je kunt uitrusten en waar je elke dag begint en eindigt. Bij het inrichten van de slaapkamer zijn er een paar elementen die kunnen worden beschouwd als de belangrijkste:

Het bed is eigenlijk het allerbelangrijkste. Juist het bed is de plek waar je gemiddeld het meeste tijd per dag doorbrengt, de plek waar je lichaam en geest tot rust kunnen komen en weer kunnen herstellen.

De decoratie is misschien niet het eerste waar mensen aandacht aan besteden, maar door bepaalde decoratie te kiezen kan de ruimte een echt persoonljik karakter krijgen.

De vloer is altijd een lastige keuze. Wil je als je sochtends wakker wordt op een lekkere zachte vloer kunnen stappen of heb je liever een houten of een laminaat vloer? De zachte vloer van tapijt heeft zijn geluidsreductie en zijn zachte warme oppervlak als voordeel, maar heeft weer het vele stof als nadeel.

Zweefdeurkast-Ellis-white-465x465De verlichting van de slaapkamer is erg belangrijk, probeer altijd een lamp met dimmer in de slaapkamer te plaatsen, probeer er ook voor te zorgen dat je de verlichting vanuit het bed kunt bedienen.Daarnaast is het erg belangrijk dat de slaapkamer verduistert kan worden door bijvoorbeeld goede lamellen, een rolgordijn of een vouwgordijn te plaatsen.

De kleuren van de muren zijn erg belangrijk. Wanneer je felle kleuren gebruikt kan dit erg veel onrust veroorzaken. Donkere kleuren zorgen ervoor dat de kamer langer donker blijft, waardoor je vaak langer kunt blijven slapen. Door lichte kleuren te gebruiken wordt de kamer optisch groter.

De kast heeft ook een grote invloed op het uiterlijk en de sfeer van de kamer.  De afgelopen jaren hebben zweefdeurkasten een grote populariteit verkregen. Er zijn allerlei verschillende uitvoeren met verschillende kleuren en maten. Zo zijn er schuifdeurkasten bijvoorbeeld volledig van hout vervaardigd, daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook zweefdeurkasten die met spiegel of glasdeuren worden uitgevoerd.

Share This Post On