Zo maak je een sfeervolle thuiswerkplek

Veel thuiswerkers hebben niet eens een eigen werkplek, laat staan een sfeervolle thuiswerkplek. Zonde, want effectief thuiswerken lukt veel beter als je daar ook echt een mooi plekje voor hebt. Wij hebben een aantal goede tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om een sfeervolle en praktische thuiswerkplek in te richten.

Opbergruimte

Kasten-op-maat-de-graaf-amsterdam-thuiswerkplekEén van de belangrijkste onderdelen van een goede thuiswerkplek is voldoende opbergruimte. Veel thuiswerkers zitten aan de keukentafel en leggen daar steeds een stapeltje materiaal neer. Dat stapeltje wordt steeds groter en neemt langzaam maar zeker de hele tafel in beslag. Als de tafel dan leeggeruimd moet worden om te eten, komt alles door elkaar te zitten. De boel weer uitzoeken kost veel tijd en is niet erg handig. Een eigen kamertje om in te werken is wat dat betreft een must. Als dat kamertje te klein lijkt om gewone kasten in te plaatsen, dan kun je kiezen voor kantoorkasten op maat. Die kunnen zelfs in de kleinste hoekjes geplaatst worden. Handig, want dat betekent dat je ook een klein zolderkamertje om kunt toveren tot een praktische werkplek.

Slimme inrichting

Met alleen opbergruimte ben je er natuurlijk nog niet. Je thuiswerkplek inrichten op een manier die voor jou werkbaar is, is ook belangrijk. Als je veel achter de computer zit, is het verstandig om je werkplek zo ergonomisch mogelijk in te richten. Denk aan een bureau op de juiste hoogte, een goede stoel en voldoende ruimte om op een goede manier achter je bureau te zitten. Je kunt hier een expert voor inschakelen, maar je kunt ook zelf de richtlijnen opzoeken en controleren of je werkplek daaraan voldoet. Met maatwerk kun je daarin aanpassingen aanbrengen, bijvoorbeeld het net iets verder verhogen of verlagen van je bureau.

Ventilatie

Op een werkplek is ook voldoende ventilatie belangrijk. Een raampje dat open kan is geen overbodige luxe. Je kunt zo’n raampje niet alleen gebruiken om frisse lucht binnen te laten, maar ook om het nodige daglicht binnen te laten. Zet je computer op zo’n manier neer, dat je daar geen hinder van ondervindt. Je kunt natuurlijk ook altijd het gordijn dicht doen, maar dan levert het je natuurlijk niet de broodnodige vitamine D op.

Heb je geen kamer met een raam? Kijk dan of je op een andere manier voor ventilatie kunt zorgen. Denk aan een raam plaatsen of de deur open doen en een raam open zetten in de aangrenzende ruimte.

De-Graaf-Kantoor-kast-op-maat-brochurekast

Orde

Met een mooie inrichting kun je ervoor zorgen dat je thuiswerkplek een aantrekkelijke plek wordt om te werken, maar zonder orde ben je er nog niet. Neem daarom ook dagelijks de tijd om je werkplek netjes te houden. Werk je boekhouding regelmatig bij, laat geen papieren opstapelen en zorg ervoor dat de ruimte lekker fris blijft. Dat kost misschien wat tijd waarvan je soms het gevoel hebt dat je het niet kunt missen, maar uiteindelijk zul je merken dat het je zoveel ruimte geeft, dat je daardoor ineens een stuk productiever bent.

Share This Post On