Zelf een terrasoverkapping maken

Tip: zelf een terrasoverkapping maken!

In Nederland hebben we natuurlijk regelmatig te maken met slecht weer en daarom is een terrasoverkapping ideaal! In de zomer willen we natuurlijk lekker in de zon zitten en ik doe dit het liefste in mijn eigen tuin. Helaas regent het hier in Nederland ook regelmatig in de zomer. Pas geleden zat ik heerlijk op mijn terras in de tuin toen het plots begon te regenen. Ik moest hierdoor alle spullen snel naar binnen brengen voordat deze spullen nat zouden worden. Dit was erg vervelend en ik wist dat ik hier snel wat aan moest doen. Pas geleden kwam ik gelukkig tot de oplossing. Ik kwam namelijk bij mijn buurman op bezoek en hij kan zelf een terrasoverkapping maken. Dit had hij in zijn eigen tuin ook al gedaan. Dit zag ik dus toen ik bij hem op bezoek kwam en ik vond het er fantastisch uitzien. Ik besloot daarom om hem te vragen of hij mij wilde helpen. Ik stelde voor dat ik alle materialen zou aanschaffen en dat hij het samen met mij zou maken.

Erg mooi resultaat!

Mijn buurman vond mijn voorstel gelukkig erg leuk. Hij vindt klussen namelijk erg leuk en dit is eigenlijk wel zijn hobby. We zijn daarom samen naar de bouwmarkt gegaan en hier hebben we de juiste spullen gekocht. We zijn snel aan de slag gegaan en tijdens het maken van de terrasoverkapping merkte ik dat ik er zelf ook steeds handiger in werd. Zelf een terrasoverkapping maken was iets wat voorheen nooit in mij opgekomen was maar dankzij mijn buurman kan ik dit nu zo goed als zelf. Hij heeft me goed geholpen en hij heeft me de nodige tips gegeven. Inmiddels is de terrasoverkapping er en dit is iets waar ik erg trots op ben. Pas geleden zat ik namelijk weer in de tuin toen het plots begon te regelen. Ik was gezellig met mijn familie aan het eten. De vorige keer moesten we alle spullen meteen naar binnen brengen. Dit was nu gelukkig niet meer nodig, sterker nog we konden lekker blijven zitten. Zelf een terrasoverkapping maken is namelijk erg handig. In de zomer zijn de temperaturen altijd wel hoog, ook als het regent en daarom kan je bij regen lekker blijven zitten.

Veel leuke reacties!

Veel mensen denken dat als je zelf een overkapping maakt dat dit automatisch minder mooi is dan dat je dit laat doen. Dit is bij mij gelukkig niet het geval. Samen met mijn buurman heb ik namelijk bewezen dat je dit ook prima zelf kunt doen. Je moet er alleen wel de nodige tijd en de juiste producten voor hebben maar dit is het zeker waard. Ik heb al veel vrienden en familie op bezoek gehad sinds ik de terrasoverkapping heb. Ze zijn allemaal erg enthousiast en ze zouden dit zelf ook wel willen hebben. Erg leuk om te horen natuurlijk en ik zou ze er zeker bij willen helpen mocht dit nodig zijn.

Share This Post On