woontrends 2017/2018

De woontrends 2017/2018 op gebied van kleur, design en materiaal

Interieur trends 2017/2018

In de woontrends 2017/2018 zijn er weer veel nieuwe dingen te zien, dus dat wordt weer lekker klussen! Qua trendkleuren gaan we zien dat bruin het nieuwe zwart en goud het nieuwe koper is. Wit komt overal terug en is overal mee te combineren en goed in te zetten als accentkleur voor je woonaccessoires. De kleuren blauw en groen blijven en terracotta(oranjerood) zien we veel als nieuwe kleur. Geel en roze worden vaker als accentkleuren gebruikt, omdat dit een leuke twist kan geven. Wat ook blijft zijn de natuurlijke kleuren dus, bijvoorbeeld die van ongeverfde wol, van schaap of kameel, of van kurk, hout of touw. Een nieuwe ontwikkeling is dat we langzaam lavendel en zacht zeegroen weer terug gaan zien in het kleurenpalet van 2017/2018.

woontrends 2017/2018

Het kleurenpalet qua woontrends voor 2018/2019!

Woontrends 2016 versus woontrends 2017

 • Zoete lichte kleurpalet veranderd in een warm en diep kleurpalet waar het om groen is te doen
 • Planten versus planten, planten en nog eens planten!
 • Recyclen 2.0 versus upcyclen
 • Koperkleur loopt geleidelijk over in goudkleurig
 • Quotes verdwijnen en maken plaats voor gepersonaliseerde en handmate items
 • Licht, liefelijk en luchtig versus diep, volwassen en rijk

 

woontrends 2017/2018

Hier is gebruik gemaakt van luxe materialen zoals leer en messing

Kleur van het jaar 2018/2019

De verwachting is dat we in 2018 en 2019 de volgende kleuren gaan zien;

 • curry geel
 • chili rood
 • wine rood/paars
 • donker bruin
 • beige
 • donker groen
 • indigo blauw
 • goud
 • pasteltinten

Het wordt allemaal iets gewaagder qua kleuren combinaties. Het meest opmerkelijke is dat de diepe natuurtinten worden gecombineerd met messing en goud en een pasteltint. Denk aan Indigoblauw met babyroze en goud accenten.

woontrends 2017/2018

Diepe tinten blauw in combinatie met goud heeft een luxe uitstraling volgens de woontrends 2017/2018

woontrends; Make-over door te verven

Zelf met kleuren aan de slag gaan is leuk en effectief. Op een relatief goedkope en snelle manier tover je jouw interieur om tot iets eigentijds. Vind je bijvoorbeeld jouw strak gelakte meubels niet meer leuk, of ben je de kleur van je vazen en potten helemaal zat? Probeer eens krijtverf, hiermee kan je een leuke nieuwe sfeer creëren. Het is makkelijk op te brengen en het droogt snel. Het voordeel van krijtverf is dat je er op kan schrijven. Dit maakt het persoonlijk en het is ook handig om als reminder te gebruiken. Als laatste tip; maak gebruik van een los paneel dat je elk seizoen kan behangen of schilderen in de nieuwe trendkleuren en thema’s. Op deze bijzonder makkelijke manier heb je elke keer iets nieuws!

woontrends 2017/2018

kleuren interieur

Dessins

Grafische, etnische en op de natuur geïnspireerde prints zullen een hoofdrol in de woontrends 2017/ 2018 (blijven)spelen. Al worden bloemenprints qua vorm abstracter, ze lijken meer op vlekken. Denk aan bloemenprints, plantenprints, luipaardenprints etc. Om inspiratie op te doen voor trends op gebied van woonaccessoires is het aan te raden eens een woonbeurs te bezoeken.

woontrends 2017 2018

Interieur trends 2017/2018 , natuurlijke prints en dessins

Materiaal gebruik

De luxe woonaccessoires het belangrijkst. Kijk je specifiek naar de wintertrends van 2017/2018 dan zie je vooral veel plaids, kleden en kussen hoesjes etc. waarbij weefsels en breiwerk belangrijk zijn. Hoe ingewikkelder met veel variatie en details des te beter. Voor de zomertrends 2017/2018 zie je de minder gelaagde weefsels gaan we ook weer details toevoegen.

Interieurtrends details:
 • knoopjes,
 • borduursels,
 • pailletten,
 • decoratief lint en/of band etc.
 • leren handgrepen
woontrends 2017/2018

woontrends 2017/2018, gewaagde combinaties. Helemaal leuk voor in de badkamer of keuken

Trends 2018

De grootste woontrends 2017/2018 is dat het een luxe, exclusieve uitstraling moet hebben. Dit creëer je door glanzende kussens, plaids, bont, dierenhuiden en zachte materialen te gebruiken. Modische tinten, sfeerlicht en een plateau vol glanzende kaarsen stralen pure luxe uit. Handmade straalt exclusiviteit uit en het gaat nog meer de verdieping in. Het word nog specialistischer met meer oog voor detail. Er word veel geëxperimenteerd met verschillende en verrassende materialen zoals bovenstaand genoemde dingen waardoor je bijzondere producten in kleine oplages krijgt. De grote eindeloze producties zijn hierdoor op de terugweg. Dit zien we vooral terug in items met bijzondere sluitingen en andere decoratieve details. Voor meubels blijven natuurlijke materialen zoals hout en marmer gebruikt worden, maar geen imitaties hiervan.

Keukentrends 2017/2018

Net zoals bij de woontrends 2017/2018, zien we in keukenland ook trends, er zijn er volop ontwikkelingen. Keukens zijn al heel lang het hart van een huis. Het is nu al zo dat veel keukens echte woonkeukens zijn, dus open en betrokken bij de woonkamer. Dit gaan we alleen nog maar meer zien. Zelfs de verhoudingen zullen soms veranderen. Dan is het zitgedeelte kleiner geworden en het keuken/eetgedeelte groter. Qua kleuren in de keuken gaan we meer diepere kleuren zien. Het lijkt erop dat de keuken een nog grotere rol in huis gaat spelen dat dat nu al het geval is.

Alle keukentrends 2017/2018 op een rijtje

 • Tall en long, brede en lange lades
 • Floating kitchen, zwevende kasten
 • Green kitchen, hangende moestuin aan de wand
 • Pitt cooking(de pitten zijn direct in het aanrecht verwerkt)
 • E-kitchen, houders voor smartphones en tablets zijn een vast onderdeel in de keuken
 • Domotica voor in de keuken, wat kan er geautomatiseerd worden?
 • Industrial look, met een robuuste dubbele oven van Boretti als eye catcher
 • Kitchen/livingroom/loft

Aanpassen bestaande keuken naar aanleiding van de nieuwe keukentrends 2017/2018

Als we de keukentrends bekijken valt het direct op dat er veel meer donkere keukens gaan komen. Uiteraard is het niet voor iedereen mogelijk om een nieuwe keuken te kopen. Door middel van diversen aanpassingen kan jij je keuken ook moderniseren. Hierbij kun je denken aan het aanschaffen van nieuwe keuken accessoires zoals handdoeken, theedoeken, lampen, stoelen etc. Maar je zou eens kunnen informeren bij een spuiterij of het mogelijk is om je keukenfrontjes te laten spuiten, en wat hiervan de kosten zijn. Een achterwand schilderen in een trendkeur is ook een optie.

 

woontrends 2017/2018

keukentrends 2017/2018, we gaan meer donkere kleuren terug zien in de keuken

Badkamertrends 2017/2018

 • Gebruik van duurzame materialen
 • Gebruik van natuurlijke materialen
 • Slimme badkamer, domotica in de badkamer
 • Gebruik van donkere kleuren zoals zwart, groen en blauw in combinatie met goud en pasteltinten
 • Zwart is het nieuwe wit, een zwarte toiletpot, zwarte kraan en een zwarte wasbak
 • Gebruik van marmer
 • Gebruik van vinyl op de vloeren, makkelijk en betaalbaar

Net als bij de woontrends zien we in de badkamer ook veel veranderingen. We gaan hier ook meer de donkere kleuren terugzien. Met name zwart is heel populair. Waar eerst alles van roestvrijstaal en hoogglans wit was, zien we nu zwart, donkergroen en verschillende tinten blauw terug.

Badkamer aanpassen naar badkamertrends 2017/2018

Niet iedereen heeft het budget om zijn badkamer opnieuw te tegelen, of nog extremer helemaal te vervangen. Maar toch wil je je badkamer aanpassen naar de laatste trends? Dat is met kleine aanpassingen heel snel gedaan. Heb je een douchegordijn? Vervang deze in een gordijn van een trendkleur. Dit geld ook voor handdoeken. Heb je een rolgordijn voor het raam, kijk eens of je hier ook een andere kleur en eventueel print voor kunt kopen. Heb je decoratieve spullen in de badkamer staan, vervang ze of verf ze in de nieuwe trendkleuren. Zijn je tegels oud en lelijk van kleur, er bestaat speciale tegelverf. Een verfspecialist kan je hierin adviseren. Tot slot een makkelijke en betaalbare nieuwe vloer, overweeg een PVC vloer over je oude tegels te leggen.

Preview woontrends 2019

Het is nog heel ver weg, maar mocht je nieuwsgierig zijn naar de verwachtingen in de interieurtrends voor 2019 dan hebben we hier een korte preview…

woontrends 2017/2018

woontrends 2017/2018, spelen met kleur en materiaal

We blijven de natuurlijke beauty of sustainability terug zien qua kleur, materiaal en vorm. Waan je in het bos, op een akker, in het water en prent deze kleuren in je hoofd. We gaan Indigoblauw geel, bruin, beige en groen in allerlei tinten terug zien, en goud en messing en pastelkleuren, als accentkleur.  Als we naar materiaalgebruik kijken hebben de luxe materialen de voorkeur, zoals messing of leren handgrepen. Gekleurd glas in combinatie met natuursteen of messing en velourse kussens. Het mag iets gewaagder worden qua styling combinaties, meer prints, kleuren en texturen mogen samen in een ruimte gecombineerd worden. Zie hierboven het kleinste kamertje. De gouden achterwand in combinatie met het marmeren wasbakje en de zwart wit tegels op de grond. Omdat veel kan en mag qua combineren ,volgens de woontrends 2017/2018 kunnen we lekker los gaan op de styling!

Share This Post On