Welke betonvloer kiezen voor de badkamer?

Een betonvloer is tegenwoordig erg populair. De voordelen zijn geweldig en de mogelijkheden eindeloos. Vooral voor in de badkamer is een betonvloer enorm geschikt. Maar welke betonvloer moet je kiezen voor in de badkamer? Wij vertellen het je in dit artikel.

Natuurlijk is de perfecte vloer afhankelijk van omstandigheden en je persoonlijke voorkeur. Maar om je op weg te helpen hebben wij vast de belangrijkste criteria waar je op moet letten op een rijtje gezet.

Waterdichtheid

Een badkamervloer komt altijd in aanraking met water. Daarom is de waterdichtheid van de vloer vanzelfsprekend erg belangrijk. Van nature is een betonvloer niet waterdicht, daarom moet die altijd gecoat of geïmpregneerd worden op het moment dat je hem als badkamer vloer wilt gebruiken. Iedereen wil natuurlijk die betonlook badkamer wat erg mooi is en past bij alle accessoires die je hebt gekocht bij een badkamerwinkel. De waterdichtheid van gietvloeren is afhankelijk van de samenstelling van de vloer. Een specialist kan je hierover tot in detail vertellen. Vraag daarom altijd om advies bij een betonvloer specialist.

Oppervlak grootte

De perfecte vloer voor je badkamer is natuurlijk ook afhankelijk van het oppervlak. Zo zijn gevlinderde betonvloeren vooral interessant bij grote vloeren, het liefst meer vloeren van diverse ruimtes in huis. Dus bij een grote renovatie zijn gevlinderde betonvloeren ideaal.

Bij kleinere oppervlaktes is een cementgebonden gietvloer gemakkelijk, en dus goedkoper, te plaatsen in de badkamer. Op het moment dat je alleen de badkamervloer vernieuwd is een cementgebonden gietvloer ideaal.

Prijs

Het vinden van de perfecte betonvloer is niet zo moeilijk op het moment dat je een ruim budget hebt. Wanneer je beschikt over een kleiner budget is dat echter wat moeilijker. Toch kan je een prachtige betonvloer neerleggen met een beperkt budget. Het is wel belangrijk om bepaalde keuzes te maken, advies van een specialist te vragen en meerdere offertes aan te vragen om zo het voordeligst uit te zijn.

Share This Post On