Verschil tussen aankoop – en verkoopmakelaar.

Als je een huis wilt verkopen, kan een verkoopmakelaar je daarbij helpen. Hij geeft advies hoe je het best je huis op de markt kunt brengen, en kijkt daarbij ook of de woning goed is onderhouden, of dat er nog wat aan geklust moet worden. Samen met jou neemt hij zaken door zoals de prijs waarvoor het huis verkocht moet worden, hoe en wanneer het huis wordt opgeleverd en alle regels en voorwaarden wat er bij komt kijken om jouw huis succesvol te verkopen. Een aankoopmakelaar helpt mensen die een huis willen kopen en gaat voor jou op zoek naar een geschikte woning en helpt je van het begin tot aan het eind, de sleuteloverdracht.

Verkopend makelaar

Het eerste gesprek met een makelaar, zoals Sweepmakelaardij.nl, die je huis gaat verkopen, zal gaan over gemiddelde verkoopprijzen van huizen en de marktomstandigheden. Hij zal de woning kritisch bekijken en een inschatting over de waarde van de woning doen. Ook zal hij zijn courtage (makelaarskosten) met jou doornemen. De makelaar zal alle benodigde stukken zoals taxatierapport en inzage in alle belangrijke correspondentie nodig hebben.

Een verkopend makelaar zoekt naar potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in jouw woning. Hij zorgt voor een bezichtiging van de woning en hij zorgt dat de woning is voorzien van een te koop bord of raambiljet. De makelaar gaat zelfstandig voor jou aan het werk en houdt regelmatig contact met de verkoper over de gang van zaken. Hij verzorgt het hele verkooptraject.

Aankoop makelaar

De aankoopmakelaar is er voor het belang van de kopende partij. Hij zal op zoek gaan naar jouw droomhuis en gaat samen met jou huizen bezichtigen. Hij zal zich niet laten afleiden door emoties en heeft meestal een kritische kijk op gebreken van woningen.De aankoopmakelaar neemt veel tijd en problemen uit jouw handen en zal zeker onderhandelen over de verkoopprijs, door inzicht te hebben in de waarde van woningen.

De aankoopmakelaar adviseert en verzorgt het gehele aankooptraject.

Share This Post On