Makkelijk extra vergruis toilet plaatsen

Waarom vergruis toilet?

Een huishouden met 4 personen en 1 toilet, het komt vaker voor dat je denkt. Het is niet handig en zorgt vaak voor irritaties. Een nieuw toilet betekent vaak hoge kosten, en dat is niet voor iedereen haalbaar. Wil je bijvoorbeeld een toilet in je badkamer installeren dan zal alles opengebroken moeten worden. Het toilet moet namelijk op de hoofdleiding worden aangesloten. Ik heb goed nieuws! het kan ook anders, met minder rompslomp, verbouwingen en kosten! Als je niet afhankelijk wil zijn van de locatie van je hoofdleidingen in je huis om een toilet te plaatsen, is het de moeite waard een vergruis toilet te overwegen. Deze voert het afvalwater door een dunne buis af, waardoor je deze wc vermaler kan plaatsen op elke gewenste plaats.

Wat is een wc vermaler oftewel wc vergruizer?

Dit is een toilet waarbij de fecaliën en het toiletpapier fijngemalen wordt. Vervolgens wordt dit onder druk met water weggespoeld. Dan wordt het in een smalle sanitaire leiding afgevoerd. Dit hoeft geen hoofdleiding te zijn, waardoor je dus veel flexibiliteit hebt qua plaatsen.
Doordat er minder water nodig is bij het doorspoelen is de vergruizer ook nog eens behoorlijk wat zuiniger qua waterverbruik. Deze waterbesparing kan zelfs oplopen tot 2 liter per spoelbeurt!

Vergruis toilet

Wat mag in de vergruizer terecht komen?

Alles wat uit het menselijk lichaam komt, toiletpapier met mate en restanten voedingsmiddelen(niet te groot). Kijk uit voor teveel haren, toiletdoekjes, schoonmaakdoekjes, tampons, medicijnen, verf en ander chemisch afval in de toilet vergruizer.

Waar plaats ik een vergruistoilet?

Bij het ontwerpen van een huis wordt er rekening gehouden met de plaats van het toilet en de badkamer. Deze moeten namelijk in de buurt van de hoofdleidingen liggen. Deze leidingen voeren het afvalwater namelijk naar riolering buiten. Als je een bestaand huis koopt heb je misschien wel andere plannen met de inrichting en/of wil je bijvoorbeeld een extra toilet op de zolder. Dit is goed mogelijk met een vergruis toilet.

Onderhoud wc vergruizers

Het is belangrijk om je toilet een keer in de drie maanden te ontkalken. Om je wc te desinfecteren kan je het beste schoonmaakmiddel gebruiken dat niet schuimt. Als je vergruizer verstopt is mag je geen riool ontstoppingsmiddel gebruiken, want dan zou deze kunnen gaan lekken. Bij verstopping kan je het beste een specialist op dit gebied bellen.

Voor en nadelen op een rijtje

Voordeel

  • Flexibel te plaatsen, omdat deze op een dunne afvoerbuis aangesloten kan worden
  • Minder verbouwen dan bij een plaatsing van een normaal toilet
  • Bespaart water
  • Eenvoudig in onderhoud en reparatie

Nadeel

  • Maakt meer geluid bij doorspoelen
  • Kan minder toiletpapier gebruiken
  • Raakt sneller verstopt
  • Niet teveel bochten in de afvoerleiding, dit gaat ten koste van het pompvermogen

Zomers douchen

Douchen is iets wat we eigenlijk elke dag doen. Met enige regelmaat staan we onder een aantal stralen water om onszelf te wassen. Dit kunnen we vaak in slechts vijf minuten doen, maar een bekend fenomeen onder de mensen is dat we het allemaal weten te presteren om er gerust een half uur onder te staan. Zo zijn we met onze gedachten op een totaal andere plek tijdens het douchen. Bovendien geeft de douche een lekkere aangename warmte. Zo kun je op een lekkere warme zomerdag haast buiten douchen met het genot van de heerlijke zon die op je schijnt. Dit principe kun je tegenwoordig ook in de winter krijgen.

Wat is het?

Ze hebben een douche ontwikkeld zodat je tijdens het douchen ook een lekker bruin tintje krijgt. Er schijnt een soort lamp op je met de lengte van je lichaam. Deze straalt een kunstmatig zonlicht uit dat ook de effecten van het zonlicht nabootst. Het heet dan ook de Sunshower.

Zonlicht

De Sunshower straalt dus een kunstmatig zonlicht uit. Dit heeft zo zijn vele voordelen. Zo krijg je van zonlicht vitamine D binnen. Dit is erg goed voor het lichaam, want het heeft een verhoogde weerstand als effect. Bovendien zorgt het voor sterke botten en vitamine D preventief werken tegen verschillende vormen van kanker. Het zonlicht heeft dus nog een positieve werking. Bovendien zorgt de UV-straling van de zon ervoor dat we een bruin tintje krijgen. Het zonlicht werkt dus aan je huidskleur en zorgt voor een goede gezondheid.

Infrarood

Bovendien wordt er door de Sunshower ook infraroodstraling uitgezonden. Dit zorgt voor een lekkere warmte die in diep in je huid doordringt. Bovendien is het goed voor stijve spieren en gewrichten. Deze worden wat soepeler. Dit is vooral gebruikt door mensen met nekklachten, rugklachten en vergelijkbare aandoeningen. Een infraroodsessie brengt bij deze mensen de kwaliteit van het leven ook nog eens omhoog. Een Sunshower is dus niet alleen aangenaam, het is ook goed voor je lichaam.

Legionella keuring

Legionella is een bacterie waar mensen erg ziek vak kunnen worden. De bacterie kan zijn werk doen wanneer het ingeademd wordt; bij het enkele drinken van de bacterie zal er in beginsel niet veel schade kunnen optreden.

Wat zijn de omstandigheden waarop legionella groeit?

Legionella kan in leven blijven in stilstaand water tussen 25 en 60 graden Celsius. Toch zal het dan lang niet altijd ook echt groeien. Het vermenigvuldigen van legionella gebeurt op zijn hevigst rond de 37 graden Celsius. Tot 55 graden Celsius kan de bacterie zich vermenigvuldigen, daarboven zal het enkel overleven en boven de 60 graden zal de bacterie langzaam sterven.

Voorkomen van legionella

De beheerder van een waterinstallatie is verantwoordelijk voor de veiligheid van die installatie en zal er dus ook voor moeten zorgen dat de aanwezigheid van legionella niet mogelijk is. Het belangrijkste hierin is om te zorgen dat het water in de leidingen goed doorstroomt en te drinken water nooit warm zal worden. Dit kan worden gecontroleerd door Loodgietersnieuwegein.nl. Waterleidingen die een hele woning of pand doorlopen en die vervolgens nauwelijks gebruikt worden, zijn een goede bron van legionella. Door de vaak wat hogere temperatuur kan legionella snel groeien en dat is al helemaal het geval als het water lange tijd stil staat. Daarom wordt altijd ook aangeraden om kranen enkele minuten door te laten lopen alvorens het water wordt genuttigd.

Legionella keuring

Het is mogelijk om een legionella keuring uit te laten voeren. Er wordt dan gekeken naar alle tappunten voor water en de kwaliteit van het water wordt in kaart gebracht. Tevens wordt er niet alleen gekeken of er op dit moment een besmetting van legionella aanwezig is, maar wordt ook gekeken hoe een mogelijke legionella besmetting in de toekomst kan worden voorkomen. De keuring van het installatiebedrijf is dus niet enkel reactief maar ook proactief; het voorkomen van besmettingen staat eigenlijk centraal.