Uw trap laten renoveren tijdens de verbouwing

Tijdens een verbouwing kiezen veel mensen er ook voor om de trap te laten renoveren. Zeker als u net een woning heeft gekocht en deze is te gaan verbouwen dan dus een trap een veel overwogen keuze. Het gebeurt vaak om diverse redenen. Soms is de oude trap niet meer veilig of is het uiterlijk niet meer mooi. Als u er dan voor kiest om een traprenovatie te laten uitvoeren dan zijn er diverse mogelijkheden qua werkwijze en qua afwerking. Toptrap vertelt u er graag meer over.

Nieuwe treden op uw trap laten zetten

Een voordelige en snelle oplossing trap uit te voeren is om de oude trap op te schuren en er nieuwe treden overheen te plaatsen. Deze zogenaamde overzet treden worden vaak toegepast, dit wordt ook wel treden-over- treden genoemd. Het is echter ook mogelijk om een trap opnieuw te laten verven, het hangt er een beetje vanaf hoe de oude trap eruit ziet. Als u de trap helemaal overnieuw wil doen dan kunt u er ook voor kiezen om de oude trap te laten verwijderen en een nieuwe te laten plaatsen. In de meeste gevallen is renovatie echter meer dan afdoende en heeft u ook daarmee een compleet nieuw ogende trap.

Zelf doen of een specialist inschakelen?

In sommige gevallen is het mogelijk om zelf een trap uit te voeren, alleen dan moet u natuurlijk wel beschikken over enig materiaal en de juiste gereedschappen. Het ontwerpen van een trap kan bovendien ook een specialistische klussen. Daarom zijn er voldoende trappenmakers beschikbaar die u kunt inschakelen tegen een acceptabel tarief. Wellicht is er ook een trap in uw eigen regio actief. Laat u goed inlichten over de werkwijze en de mogelijkheden qua afwerking van u nieuwe trap, prijzen kunnen namelijk flink verschillen.

Share This Post On