Topdekmatrassen

Er zijn aardig wat mensen die gebruik maken van een topdekmatras, voor andere mensen is het misschien iets waar ze nog nooit van gehoord hebben. Topdekmatrassen kunnen bij verschillende bedden worden gebruikt, maar worden het meest gebruikt bij boxsprings. Boxsprings hebben de laatste jaren een enorme populariteitsgroei ondergaan. Hierdoor is ook het gebruik van topdek matrassen aanzienlijk toegenomen.topdekmatras

Een topdekmatras zorgt bij het streven naar het perfecte slaapsysteem voor de finishing touch. Het topdek matras wordt gebruikt om bovenop de reguliere matrassen te leggen. Hierdoor kan een heerlijk zacht en aangenaam ligcomfort gecreƫerd worden. Het topdek matras kan makkelijk gekeerd worden en kan daarom ook makkelijk doorgelucht worden. Dit is erg positief voor het slaapklimaat en kan ook de duurzaamheid van het slaapsysteem bevorderen.

Topdekmatrassen om bedden te koppelen

Bij boxsprings en ook bij andere bedden worden boxsprings vaak gebruikt om twee losstaande bedden aan elkaar te koppelen. Hierdoor kan een scheidingslijn tussen twee aparte bedden weggewerkt worden, zodat er comfortabel naast elkaar gelegen kan worden. Het is hierdoor ook mogelijk om twee compleet verschillende matrassen naast elkaar te leggen. Stel dat uw partner graag op een traagschuim matras slaapt en u liever op een pocketvering matras ligt, dan kunnen deze matrassen zonder probleem naast elkaar liggen, gekoppeld door een topdek matras. De eigenschappen van de individuele matrassen worden op deze manier wel behouden.

Topdekmatrassen zijn vaak tussen de 5 en 10 cm hoog. Hierdoor is het gewicht aanzienlijk minder dan een gewoon matras, waardoor het makkelijker te tillen is en makkelijker te verschuiven. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een topdekmatras is het niet nodig om de onderliggende matrassen regelmatig te keren omdat hier het keren van het topdek matras al voldoende is.

Share This Post On