Tips om te ontspannen in je huis

inBij iedere verbouwing van een woonhuis komen een nieuwe keuken en badkamer als eerste aan de orde. Daarna wordt vaak aan energiebesparende maatregelen zoals isolatie en zonnecollectoren gedacht. Een modern huis is tegenwoordig echter meer dan een ruimte om te eten, slapen en te wonen. Het is belangrijk dat je huis ook geschikt is om in te kunnen ontspannen. Een van de fijnste manier om te ontspannen is in warm water of tijdens een bezoek aan de sauna. Gelukkig hoef je daarvoor tegenwoordig niet meer per se de deur uit. Hottubs, zwembadverwarming en sauna’s zijn goed betaalbaar geworden en eenvoudig te installeren.

sauna
Een sauna in je huis
Een eigen sauna is redelijk eenvoudig te realiseren. Als je een beetje handig bent, kun je hem zelf bouwen. Daarnaast zijn er tal van bedrijven die hem graag voor je komen opstellen. Belangrijk is wel dat je goed nadenkt over waar je de sauna plaatst. Als je de beschikking hebt over een riante badkamer is de keuze snel gemaakt, het is namelijk prettig om na de sauna te kunnen douchen. Moderne sauna’s kun je echter overal plaatsen, zorg er alleen voor dat de ruimte goed te ventileren is.

Een hottub voor in de tuin
Een andere mogelijkheid is een hottub voor in de tuin. Wat is er leuker dan een eigen hottub waarin je met de hele familie plaats kunt nemen? Hottubs zijn er in alle soorten en maten. Van hout tot kunststof. Van goedkoop tot duur. Momenteel zijn de houtgestookte hottubs mateloos populair. Behalve dat je in heerlijk warm water zit, kun je ook nog genieten van de karakteristieke houtgeur die vrijkomt.

Zwembadverwarming
Laten we eerlijk zijn: een zwembad in de tuin is luxe. Als dat zwembad niet verwarmd is, zul je er in de praktijk maar zelden gebruik van maken en zeker niet in de winter. Tegenwoordig is het mogelijk om ieder buitenzwembad te verwarmen. Er zijn talloze systemen om je zwembad te verwarmen op de markt die eenvoudig te installeren zijn. Deze systemen werken meestal op stroom of gas, maar er zijn ook houtgestookte systemen op de markt!

Handige Tip: thermische-akoestische-en-brandveilige-isolatie

Share This Post On