Tips en uitleg over glasvliesbehang

Wat is glasvliesbehang?

Tijdens het klussen een muur behangen, waar kies je dan voor?Glasviesbehang wordt gemaakt van glasvezeldraden. Daardoor lijkt het op glasvezelbehang, echter is er wel een verschil tussen deze twee soorten behang. Glasvezelbehang is namelijk redelijk ruw, en glasvliesbehang is dat namelijk niet. Dit is zo omdat de onbewerkte geweven glasvezeldraden na afloop samengeperst worden. Dit leidt uiteindelijk tot een gladde laag. De laag heeft verder precies dezelfde eigenschappen als glasvezelbehang. De bovenste laag bestaat namelijk ook uit vinyl, met daaronder weer een laag geperste geweven glasvezeldraden (het glasvlies). Deze opbouw zorgt ervoor dat het behang zeer sterk is en dus een zwakke muur zeer goed kan verstevigen.

 

Wat zijn de voordelen van glasviesbehang?

Het gebruik van glasviesbehang heeft veel voordelen. De grootste voordelen hebben te maken met de sterkte, het aanbrengen en het verwijderen. Het is namelijk een stuk sterker dan andere soorten behang. Glasviesbehang behoort samen met glasvezelbehang tot de sterkte soorten behang die er beschikbaar zijn. Het kan gebruikt worden op probleemmuren, bijvoorbeeld scheurtjes die afgedekt moeten worden. Na het plaatsen is niks nauwelijks iets meer zichtbaar van de scheurtjes. Ook heeft het behang geen last van van blazen, krimp en kent geen weektijd.

Daarnaast is bij het behangen van glasviesbehang geen behangtafel meer nodig.

Als je het goed hebt aangebracht, dan is het glasviesbehang nadien weer eenvoudig te verwijderen.  Al met al kan gezegd worden dat het gebruik en plaatsen van glasviesbehang/glasvezelbehang vele voordelen biedt in vergelijking met andere soorten behang.

 

Wat kost glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is in principe het beste en duurste behangsoort die er beschikbaar is op de markt. De prijs ligt dus relatief gezien redelijk hoog. U bent ongeveer 42 euro per rol van 10 meter kwijt. Normale papierbehang kost aanzienlijk minder, namelijk 5 tot 10 euro per rol van 10 meter. U betaalt een hoog bedrag, maar krijgt hiervoor een hoop voor terug. Glasviesbehang is ontzettend sterk en gaat zeer lang mee. Normale papierenbehang zult u dan ook vaker moeten vervangen in vergelijking met glasviesbehang.

Share This Post On