Stimuleer creativiteit met planten!

Creativiteit en inventiviteit zijn tegenwoordig in veel organisaties belangrijk. Nieuwe inzichten om belangrijke casussen voor de klant op te lossen komen helaas niet vanzelf. Er moet flink gespard worden en creativiteit moet aangewakkerd worden. Eén manier om dat te doen, is uw kantoor in te richten met kamerplanten. Planten hebben namelijk niet alleen een goede invloed op de prestaties van werknemers, bloemen en planten dragen ook bij aan een stijgende creativiteit bij werknemers.

Welzijn verhogen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel achter een computer werken vele malen productiever en creatiever zijn als er planten in het kantoor staan. Wetenschappers van de University of Exeter kwamen tot deze conclusie na een grootschalig onderzoek bij verschillende kantoren. Planten in de kantoorinrichting kunnen het welbehagen van medewerkers met 27 procent doen toenemen.

Kantoorinrichting

Maar niet alleen de planten zelf stimuleren werknemers; het is vooral de kleur groen die een goede impact heeft. Het TNO heeft laatst een onderzoek gedaan naar het effect van kleur. Als u een hoop goede ideeën op tafel wilt krijgen, kunt u het beste met uw medewerkers in een groene ruimte gaan zitten. Omdat werknemers meer tevreden zijn als er uitzicht is op ‘groene elementen’ kunnen ook wandscheidingen met afbeeldingen een hoop goed doen. De combinatie van wanden en grafisch design via ‘graphic walls’ bieden naast kantoormeubelen dan ook veel mogelijkheden voor interieurinrichting.

Samen sparren

Om de creativiteit en het moreel van uw werknemers hoog te houden loont het om met het hele team in gesprek te gaan over de perfecte kantoorinrichting. Door bovenstaande tips toe te passen vergroot u de kans dat uw team met geweldig creatieve oplossingen op de proppen komt. Daarnaast is het de perfecte manier om uw medewerkers om input te vragen en de betrokkenheid bij uw organisatie te vergroten.

Share This Post On