Stadstuin inrichten

Het hebben van een tuin aan het huis is tegenwoordig bijna een must voor de meeste mensen. Het voegt extra sfeer en kleur toe aan het complete plaatje, waardoor u met plezier uw gasten kunt ontvangen of zelf kan genieten in de zon. Toch is het vaak lastig om, eenmaal in het bezit van wat groenwerk, het zo in te richten dat het een mooi geheel vormt. Dit is zeker zo wanneer men een kleine of stadstuin heeft. Daarom leest u hieronder enkele tips om uw kleinere gazon efficiënt in te richten.

Pergola

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Als het niet mogelijk is om in de breedte of lengte te werken, waarom dan niet de hoogte in gaan? Met een pergola of tuinhuisje maakt u uw tuin groter qua hoogte en lijkt het alsof u meer ruimte heeft. Daarnaast biedt een pergola een ideale beschutting voor de hete zon in de zomer of om onder te eten tijdens een barbecue. Daarnaast is het ook mogelijk om mooie, hoge bomen te planten. Deze brengen niet alleen meer kleur aan uw gazon, ze zijn vaak ook erg sierlijk en maken het plaatje helemaal af. Een project als deze kan bijvoorbeeld geregeld worden door

Planten en bloemen

Uiteraard mogen planten en bloemen in uw tuin niet ontbreken. Deze zijn kleurrijk, soms eetbaar en goed voor het milieu omdat het dieren aantrekt. Dit vinden de kinderen natuurlijk heerlijk, als er af en toe een musje of ekster voorbij komt vliegen. Wel is het verstandig om niet al te veel verschillende kleuren te gebruiken, maar veel groen. Dit zorgt voor rust en het meeste groenwerk groeit in de winter ook nog door. Verder is het slim om geen planten neer te zetten die erg dicht begroeid raken. Zo houdt u het overzicht en ziet u wat voor een prachtige groene wereld u heeft gecreëerd. Ten slotte is het goed om te kijken naar de bloeitijd van de bloemen. Kies degene uit die lang doorbloeien, zoals een geranium of diverse grassoorten.

Meubilair

Als laatste tip het meubilair. Natuurlijk is het heerlijk om in de zomer buiten te kunnen zitten op uw tuinmeubilair, maar dit neemt vaak al veel ruimte in beslag. Om dit te reduceren, helpt het vaak om een tafel en stoelen te kiezen die niet al te veel opvallen in de . Zorg er ook voor dat u stoelen heeft die u onder de tafel kunt schuiven, zodat u ruimte bespaart. Kijk tenslotte goed naar de beweegruimte die u heeft rondom het meubilair. Dit is erg bepalend voor de sfeer in de tuin.

Share This Post On