Slapen in de perfecte kamer

Naar mening van veel mensen is de slaapkamer een van de belangrijkste kamers in het huis. Dit is de kamer waar je kunt ontspannen en je nachtrust kunt pakken die vrijwel iedereen hard nodig heeft tijdens onze drukke dagen. Het is daarom belangrijk dat je deze goed inricht. Het interieur van je slaapkamer bepaalt je nachtrust. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Niet iedereen heeft dezelfde smaak, maar hier zijn een paar algemene tips.

Ruimtelijk

In hoeverre je dit kunt bepalen, kan je het beste kiezen voor een ruime slaapkamer. Er moet een bed en voldoende kasten in passen, en dan wil je nog een normale loopruimte hebben. Kleine slaapkamers ogen veel sneller rommelig door de beperkte ruimte. En je wil juist dat je slaapkamer rust uitstraalt. Gebruik je slaapkamer dan ook alleen om te slapen en niet om in te leven. Dit zorgt voor een betere nachtrust. Met een dakkapel kun je een kleine slaapkamer gemakkelijk groter maken. Dit is een simpele verbouwing die niet al te veel kost.

Donker en stil

Stilte en verduistering zijn twee belangrijke factoren voor de nachtrust. De plaats in het huis bepaalt meestal de stilte in de slaapkamer. Je wilt dus een slaapkamer op een rustige plek in het huis die niet grenst aan een drukke weg. Een slaapkamer aan de achterkant van de woning is dus vaak beter. Als je de kamer goed verduistert, zal je in de nacht niet wakker worden van invallend licht. Je ramen moeten dus goed geblokkeerd worden door gordijnen of iets dergelijks.

Klimaat

Het binnenklimaat is erg belangrijk, maar wordt vaak vergeten. Dit komt omdat het niet zichtbaar is. Het is bepalend voor je gezondheid, nachtrust en kwaliteit van je woning. Door een goede isolatie creƫer je de juiste temperatuur. Rolluiken en gordijnen kunnen de woning in de zomer verkoelen. De perfecte temperatuur voor een goede nachtrust is ongeveer 17 graden. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Bij een goede isolatie van het huis, hoort een goede ventilatie van het huis. Deze kun je het beste altijd open houden, ook in de winter. Zo blijf je verse lucht in huis houden. Ook een open raam kan voor frisse lucht zorgen. Dit is zeker in de zomer erg handig.

Share This Post On