PVC vloeren

Welke vloer past het beste bij mij?

Loop een willekeurige meubelzaak binnen en je hebt keuze uit verschillende vloeren met allemaal ander soort materiaal. Elk materiaal geeft een andere uitstraling aan je woning. Voordat je een vloer gaat uitkiezen moet je goed bedenken waarvoor je het gaat gebruiken. Stel je hebt nog jonge kinderen dan is een tapijt een risico. Kinderen knoeien gauw en een vlek krijg je er niet zomaar eruit. Maar een andere voordeel aan tapijt is dat kinderen daar wat makkelijker overheen kunnen kruipen. Heb je altijd last van koude voeten kan een tapijt stuk warmer aanvoelen. Kortom voor elke vloer een andere voordeel. Maar welke moet je kiezen? Wij gaan je op weg helpen met een aantal tips.

 

Laminaat

Laminaat is een van de meest gekozen vloeren van de laatste jaren. Laminaat is vrij goedkoop vergelijken met anderen vloeren. Je hebt verschillende soorten laminaat zo heb je een makkelijk systeem waar je laminaat in elkaar klikt. Hiervoor heb je geen lijm nodig. Met laminaat kun je eigenlijk alle kanten op. Vroeger had je laminaat met alleen een houtstructuur maar tegenwoordig kun je het ook als marmer printje krijgen. Enige nadeel bij laminaat is dat het niet te combineren is met vloerverwarming.  Tenminste je haalt niet het maximale uit je vloerverwarming.

 

PVC vloeren

PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof. Op de kunststof kunnen net als bij laminaat printjes op maken. PVC vloeren zijn de laatste jaren een enorme trend geworden. Het is heel makkelijk aan te leggen en nog goedkoper dan laminaat. Ze kunnen goed gebruikt worden voor vloerverwarming. Andere grote voordeel van deze vloeren is dat je het in elke kamer kan gebruiken. Dus ook in je badkamer. Hierdoor kan je hele huis in dezelfde stijl gaan indelen. Heb je een stukje wat ineens kapot is gegaan of versleten is. Dan kun je dit heel makkelijk vervangen omdat het allemaal kleine plaatjes zijn.

 

Marmer

Dit is de meest dure optie. Dit geeft wel een hele mooie uitstraling in je huis af. Een groot voordeel van Marmer is dat het niet kapot te krijgen is. Je kan je vloer gerust 20 jaar laten liggen zonder onderhoudt. Het is makkelijk schoon te houden.

Share This Post On