Planten per seizoen

Planten per seizoen, moet je daar groene vingers voor hebben? Eindelijk is het voorjaar in zicht en we gaan van binnen naar buiten!

Vitamine D

Als de dagen weer langer worden en het weer aangenamer krijgen de meeste mensen weer zin om naar buiten te gaan. We snakken massaal naar vitamine D. In deze periode krijgen we vaak ook weer zin om de tuin of het balkon schoon te maken, op te ruimen en te stylen. Maar vaak is het lastig om te beginnen

Hoe en waar te beginnen?

Zaaien, planten, snoeien, boomstronken verwijderen een moestuin onderhouden,  het is best veel, waar en wanneer begin je? Een jaarplanning maken is zo gek nog niet, zo kan je in een overzicht zien wat je wanneer moet doen.

Algemeen onderhoud

Ongeacht het seizoen, een goede drainage is erg belangrijk. Een heel jaar door hebben planten/bloemen/struiken/bomen water nodig, maar het water moet wel goed weg kunnen lopen. In de winter moet je je planten in een pot beschermen tegen de kou. Door een laagje(dit kan jute of plastic zijn) onder de potgrond te leggen isoleer je deze tegen de kou. De drainage gaatjes moet wel open blijven uiteraard. Wat ook een goede manier is om te isoleren tegen de kou; een toplaag grind aanbrengen. baskets kan je het beste op een beschutte plaats hangen. Wil je een plantenbak die er het hele jaar vrolijk gekleurd bijstaat? Mix dan skimmia, silverdust en maagdenpalm in een plantenbak heb je vier seizoenen lang kleur in je tuin. Het is aan te raden een tuinkalender te bekijken voor alle opties . Hieronder wat tips per seizoen.

Planten per seizoen

Japanse Esdoorn

Planten Per seizoen

Voorjaar: in het voorjaar zijn margrieten, rozen, vergeet mij nietjes en bolgewassen mooi bloeiend.

Zomer: in de zomer zijn er veel verschillende bloeiende planten te krijgen.

Najaar: in de herfst is de Japanse esdoorn een ware schoonheid met bladeren in geel, oranje en rood!

Winter: coniferen en groenblijvende struiken vormen in de winter een mooie basis voor je tuin. Verder zijn planten als, kurkentrekkerhazelaar, cordyline, kornoelje, yucca en struikkamperfoelies ideaal voor de winter. Wil je echt kleur, kies dan voor winterheide, deze zijn in verschillende kleuren te krijgen. Ook dophei, viooltjes en bergthee blijven gekleurd.

Uiteraard valt er nog veel meer te doen in de tuin, maar dit was een kleine inspiratie om een kleurige tuin te creëren. Succes met het tuinieren!

Share This Post On