Nieuwe keuken of de oude renoveren?

Een mooie en leuke inrichting is belangrijk als je graag in de keuken bezig bent. Wie veel en graag kookt weet dat je je moet thuis voelen in een keuken, pas dan kun je lekkere bereidingen maken. Toch komt er het moment dat je keuken aan vernieuwing toe is. Je hebt je keuken al lang en er doen zich ongemakken voor door slijtage van kasten of toestellen? Of je hebt een oude woning gekocht en de keuken is niet echt wat je ervan verwacht? Dan is het tijd om een nieuwe keuken te installeren! Of kies je ervoor om je oude keuken te renoveren? Bouwen en verbouwen: het brengt wat denkwerk met zich mee. Wij geven jou graag wat argumenten als je voor deze keuze staat.

Waarom een keuken vernieuwen?

Als je keuken om een of andere reden echt niet is wat ze zou moeten zijn, kun je ze beter volledig vernieuwen. Het is mogelijk dat de inrichting, de grootte of zelfs de ligging van je keuken heel onhandig is. Qua woonbeleving is een onaangename keuken een minpunt in huis. Het grote voordeel van een nieuwe keuken is dat je de inrichting volledig van nul kunt starten, en daarom helemaal naar je eigen wensen kunt inrichten. Het nadeel is in eerste instantie de prijs. Een volledig nieuwe keuken kost altijd meer dan een keuken die je opknapt. Buiten de aankoop van nieuwe kasten en toestellen zul je ook nieuwe water- en gasleidingen en nieuwe elektriciteit moeten leggen.

Je oude keuken renoveren?

Als je een bestaande keuken opknapt en ze naar moderne normen wilt inrichten, kun je hieraan het budget besteden dat jij wilt. Kies je enkel voor nieuwe deurtjes aan de kasten? Of wil je ook nieuwe toestellen of eventueel een nieuwe vloer bijvoorbeeld? Het grote voordeel van het renoveren van een oude keuken is dat je dit in fases kunt doen. Je hoeft niet alles tegelijk te vervangen. Doe dit stelselmatig, naargelang je budget. Begin met het allernoodzakelijkste en dan zie je verder wel. Ondertussen kun je verder en hoef je je keuken geen weken lang te missen.

Kortweg: een nieuwe of een oude keuken renoveren is een keuze die jij alleen kunt maken. Beide hebben voordelen, beide hebben nadelen.   

Share This Post On