Mijn dak lekt wat nu? Waterschade bij daken

Mijn dak lekt wat nu?Mijn dak lekt wat nu ? Tegenwoordig zie je steeds vaker bij verzekeraars dat er een schademelding binnenkomt door waterschade. Het is namelijk zo dat een lekkage aan het dak vaak niet zichtbaar is. Totdat het opeens flink begint te lekken. Hierdoor kan de schade in de tientallen duizenden euro’s oplopen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Je vroeg: mijn dak lekt wat nu ? Maar het is soms makkelijker om het te voorkomen. Hoe kan je dit nu het beste voorkomen?

Mijn dak lekt, wat nu?

Laten we in dit artikel ons even toespitsen op het dakwerk. ‘Mijn dak lekt, wat nu ?’ is een veel voorkomende vraag. Het dak is namelijk vaak een ondergeschoven kindje binnen een woning. Mensen zijn bang om de hoge ladder op te klimmen om vervolgens het dak te gaan inspecteren. Toch is het belangrijk om juist ook het dak te controleren. Is het herfst of winter geweest? Laat de dakgoten controleren door een dakdekker uit Haarlem. Het is belangrijk dat deze dakdekker de dakgoten controleert en reinigt. Gevallen bladeren kunnen namelijk in de dakgoot blijven liggen. Dit kan gaan rotten waardoor dit het zink werk weer kan aantasten. Je hebt nu een antwoordt op de vraag: Mijn dak lekt wat nu?

Tip: werk met onderhoudscontracten

Nadat je de vraag ‘mijn dak lekt wat nu ?’ hebt kunnen beantwoorden, kun je verder met de onderhoudscontracten. Het is verstandig om bijvoorbeeld te werken met onderhoudscontracten met een dakdekker. Deze komt dan eens per kwartaal even kijken naar het dak en maakt dan alles schoon. Hierdoor hoef je zelf niet de ladder op te klimmen. De dakdekker onderhoudt alles dan netjes en dit scheelt dan uiteindelijk flink in de kosten. Immers kleine reparaties zijn wat goedkoper dan een hele grote reparatie.

Schoorsteenveger

Je begon met de vraag: Mijn dak lekt, wat nu? Maar het is ook goed om naar de schoorsteen te kijken, want dit kan de oorzaak zijn. Vaak kan een dakdekker ook meteen even de schoorsteen vegen. Hierdoor kunnen namelijk ook verstoppingen ontstaan in de schoorsteen, wat ook weer lekkages en andere narigheden op kan leveren.

Offerte

Ga na bij welke dakdekker je het beste terecht kan. Je kan dit het beste te doen door een aantal offertes op te vragen. Hierdoor kan je snel en gemakkelijk wat geld besparen. Je weet nu zeker dat je lekkages gaat voorkomen in je woning. Wil je meer tips over interieur of over het voorkomen van schade aan je woning? Lees dan ons weblog atmyhome.nl.

Share This Post On