Een antieke kast past in ieder interieur

Bij een antieke kast denkt u misschien aan het wandmeubel in de woonkamer van uw ouders of grootouders. Zo’n groot log gevaarte met zo veel opbergruimte dat je er zo ongeveer alles in kon opbergen wat maar wenselijk was. Tegenwoordig houden we van modern en strak. Alles bewaren is niet meer gebruikelijk zoals vroeger. Maar toch willen mensen nog wel voldoende opbergmogelijkheden. Gelukkig is een antieke kast ook prima te combineren met een modern interieur. Zelfs gerenommeerde interieuradviseurs zijn er niet huiverig voor om klassiek met modern te mixen tot een hedendaags geheel.

De antieke kast is tijdloos

Een antieke kast verliest nooit zijn stijl en klasse. Moderne meubelen kunnen uit de mode raken en daardoor minder gewild zijn. Maar als u een echte antieke kast wilt kopen zult u snel merken dat hier nog voldoende aanbod in is en ook genoeg vraag naar. Heeft u een antieke kast dan kunt u deze vaak probleemloos combineren met een modern interieur. Andersom is natuurlijk ook mogelijk. Heeft u een modern interieur dan kunt u een antieke kast kopen om uw inrichting net dat beetje extra te geven. Antieke kasten zijn in veel uitvoeringen te koop. U kunt kiezen voor een wandkast of bij voorbeeld een dressoir of secretaire.

Vind online die mooie antieke kast

U kunt nu ook prima online shoppen voor mooie antieke kasten. U vindt ze bij de betere meubelwinkels met een uitgebreid assortiment. Soms heeft u geluk en zijn de antieke kasten in de sale. Dit is een prima moment om uw slag te slaan.

Betaalbare luxueuze Scandinavische meubelen

Wilt u uw woonkamer inrichten in een minimalistische maar toch nette stijl? Dan zou u zeker eens een kijkje moeten nemen op de webwinkel van Centrum 24, hier vindt u alle basicbenodigdheden voor het inrichten van uw interieur. Maar zijn voornamelijk gespecialiseerd en stijlvolle Scandinavische meubelen die ook nog eens erg betaalbaar zijn. Daarnaast vindt u op onze website voldoende inspiratie en ideeën om uw woonkamer op een stijlvolle manier in te richten.

De inrichting van uw woonkamer op maat naar uw wensen

Hoewel er veel winkels zijn op het gebied van meubelen en interieurinrichting is het vaak toch leuke en mooie om het volledig naar uw eigen stijl in te richten. Bij ons is dat echter mogelijk omdat er diverse stijlen terug te vinden zijn in onze Scandinavische meubels. Bereid u goed voor als u online meubels gaat aanschaffen, het is bijvoorbeeld verstandig om eerst een ontwerp te maken van de woonkamer en een lijstje van de meubels die u allemaal nodig heeft. Heeft u een oud huis dan kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde meubels beter passen dan wanneer u een modern interieur heeft.

Alle soorten meubels eenvoudig online te bestellen

Op de webshop van Centrum 24 vindt u een zeer ruim aanbod aan alle interieuritems voor de woonkamer. Zo vindt u hier een breed aanbod aan banken, tafels, stoelen en ook accessoires zoals tv-meubels. Zo kunt u in een keer slagen en alle meubels mooi qua stijl op elkaar aan laten sluiten. Door verschillende stijlvolle Scandinavische meubels te combineren krijgt u een unieke woonkamer en een modern interieur. Ook voor andere stijlen vindt u voldoende aanbod op onze webshop.

Steigerhout voor steigers én meubels

Steigerhout is een sterk type hout dat zijn naam heeft te danken aan zijn voornaamste gebruiksdoel: het opbouwen van steigers. Bij de bouw, de reparatie en het onderhoud van woningen, kantoorpanden, bruggen of andere constructies worden steigers gebruikt ter ondersteuning van werkmannen, gereedschap en andere materialen. Steigers worden ook gebruikt bij het verven van gebouwen of het wassen van ramen. Soms worden nog weleens gehele steigers van hout gemaakt, maar tegenwoordig is het gebruikelijker dat wordt gewerkt met stalen of aluminium buizen waarbij het steigerhout wordt benut om een loop- en werkvlak te creëren voor de werklui. Bij een zachte of anderszins ongeschikte ondergrond, wordt ook steigerhout op de grond geplaatst om een goede ondergrond voor de steiger te creëren. Tegenwoordig wordt steigerhout ook volop gebruikt in meubels.

Steigerhout voor werkvlakken

Steigerhout is sterker en steviger dan ander hout. Zodoende kan het hout het gewicht van de werklui en de vele materialen dragen en worden ongelukken voorkomen. Steigerhout is bovendien niet alleen sterk maar ook groot genoeg zodat er genoeg plaats is voor al het gereedschap, de materialen en er nog loopruimte is voor de werklui. Deze combinatie van kracht enerzijds en grote maten anderzijds, maakt steigerhout een uniek soort hout. Steigerhout dat wordt gebruikt om tussen de stalen of aluminium buizen een werkvlak te maken, is seizoenshout dat in verschillende diktes, breedtes en lengtes wordt geleverd. De meest gebruikelijke diktes zijn 38 millimeter, 50 millimeter en 63 millimeter. De breedte is doorgaans 225 millimeter en de lengte varieert maar bedraagt doorgaans niet meer dan 4 meter.

Hout van steigers nooit verven

Steigerhout behoort niet geverfd te worden. De verf kan namelijk eventuele schade aan het hout verbergen. Aangezien het steigerhout niet decoratief is bedoeld, maar alleen een functioneel doel kent, namelijk het dragen van de mensen en het materiaal waarvoor de steigers zijn bedoeld, dient de veiligheid altijd prioriteit te kennen boven het uiterlijk van de steigerplanken. Bedrijven die een eigen kenmerk aan een steiger willen meegeven, gebruiken hiervoor meestal spandoeken of andere materialen met de bedrijfsnaam en het bedrijfslogo. Deze doeken worden bevestigd aan de steiger zodat voorbijgangers kunnen zien welk bedrijf aan het gebouw werkzaam is.

Steigerhout in meubels

Steigerhout wordt tegenwoordig ook volop gebruikt in meubels. Vooral bij buitenmeubels, zoals banken of tafels voor op een terras, is steigerhout een populaire keuze. De grijzige kleur van de planken is modern en de sterkte van het hout maakt het ook een veilige keuze. Bovendien hebben buitenmeubels gemaakt van steigerhout doorgaans geen bijzonder onderhoud nodig. Mochten de meubels vuil zijn geworden, dan kunnen zij eenvoudig met water en zeep worden schoongemaakt. In de winter, kunnen buitenmeubels het best bedekt worden. Is dit niet mogelijk, plaats de meubels dan op een stenen of houten ondergrond zodat de lucht eenvoudig onder de meubels kan komen om het steigerhout droog te houden.