Meubelbeslag hoe en wat

Meubelbeslag

Wanneer we een huis gaan inrichten, worden daarin natuurlijk ook kasten geplaatst. De meubels zijn vaak aan mode onderhevig. Dat geldt niet alleen voor de meubelen maar ook voor het beslag dat voor de meubels wordt gebruikt. Het beslag moet op de juiste manier in het geheel passen. Tegenwoordig worden er vaak kasten van steigerhout in huis gebruikt. Het steigerhout heeft een robuuste uitstraling. U kunt hierbij dan geen fijn stuk meubelbeslag plaatsen. Alles moet op de juiste manier op elkaar worden afgestemd. Omdat we steeds vaker kasten en andere meubelstukken zelf maken, moet daar ook het juiste meubelbeslag bij worden gebruikt. Er zijn zeer veel stijlen meubels. Zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld klassiek, modern of industrieel. Dat geldt ook voor het meubelbeslag. Het zal niet veel uitmaken of u bij een kast voor handgrepen kiest of knoppen. Ze moeten wel geschikt zijn voor het meubelstuk waarbij ze worden toegepast.

Whitewash meubelen 
Het is vooral de jeugd die tegenwoordig kiest voor whitewash meubelen. Zij zijn erg in trek. U kunt nooit vooraf aangeven of dit een tijdelijke meubeltrend is of hij langer zal blijven. Omdat deze meubelen een aparte uitstraling in huis geven, moet daarbij ook het juiste beslag worden gebruikt. Indien u dergelijke whitewash meubelen zelf wilt maken, is het beter dat u zich goed laat voorlichten wat voor soort meubelbeslag u ervoor moet gebruiken. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de handgrepen maar zeker ook voor de scharnieren. Alles moet op elkaar afgestemd zijn. Laat u hierbij dus goed voorlichten. U zal al snel denken dat u het juiste meubelbeslag heeft, maar ook dan kan het nog helemaal niet in orde zijn. De wit uitziende meubels worden vaak met andere meubels gecombineerd. De whitewash meubelen lijken op brocante meubels. Zij hebben dus de landelijke uitstraling van vroeger tijden. In principe maakt het niet veel uit wat u in huis gebruikt als het maar allemaal op elkaar wordt afgestemd.

U kunt van gebruikte meubels ook whitewash meubels maken. Daarvoor moet u de bestaande kast eerst goed schoonmaken. Daarna is het belangrijk dat het hout goed wordt geschuurd met een grof schuurpapier. Het moet worden nabewerkt met een fijn schuurpapier. Maak het hout vervolgens stof- en vetvrij. De geschuurde vlakken moeten met een natte doek worden schoongemaakt. Wanneer het hout goed is opgedroogd, kan met een speciale roller de whitewash op het hout worden aangebracht. Door het aanbrengen van meerdere lagen zal de witte uitstraling steeds sterker worden. Wanneer het schilderen klaar is, kunt u vervolgens het juiste beslag erop aanbrengen.

Steigerhout
Tegenwoordig kiest de jeugd vaak voor steigerhouten meubelen. Deze meubelstukken zijn vaak robuust en sterk. De steigerhouten meubelstukken maakt men tegenwoordig vaak zelf. Dat is niet moeilijk wanneer je gebruik kunt maken van de juiste bouwtekening. Op de website van www.bouwtekeningtuinmeubelen.nl staan veel bouwtekeningen van verschillende soorten meubelen, zowel voor binnen als buiten. Omdat het steigerhout de laatste tijd zo’n enorme vlucht heeft genomen, is er een aparte gids aan toegevoegd met alleen maar meubelen van steigerhout. Indien de kast klaar is, moet u ook daarvoor de juiste scharnieren en handgrepen plaatsen. Komt u er zelf niet uit laat u dan voorlichten. Een binnen architect is de aangewezen persoon om u terzijde te staan. Dan weet u zeker dat u het juiste meubelbeslag gebruikt.

Share This Post On