Leuke accessoires voor in de retro keuken

Retro is nog altijd heel erg in. Het is nostalgisch, doet ons denken aan de woning van onze oma en maakt ons gewoon blij. De kleuren van een retro inrichting zijn opvallend en vrolijk. Je hebt enerzijds de pastelkleuren of ‘snoepjeskleuren’: roze, lichtgroen en lichtblauw bijvoorbeeld. Of je kunt kiezen voor felle kleuren zoals rood en oranje. We geven jou alvast wat tips, waar elke interieurspecialist het mee eens is. Als je je keuken retro wilt inrichten, volstaat het niet om enkel je kasten en inbouwtoestellen in retro stijl te kiezen. Je past best ook je accessoires aan deze stijl aan. Zo bekom je een écht totaalpakket dat ‘klopt’.

Leuke accessoires

In tweedehandswinkels en op rommelmarkten vind je regelmatig leuke accessoires voor je retro keuken. Denk bijvoorbeeld aan houten voorraadbakjes, blikken potten of hangrekjes voor je koffiekopjes. Zoek naar ouderwetse borden, bestek en servies. De elektrische apparaten voldoen vaak (helaas!) niet meer aan de huidige normen van veiligheid of zuinig energieverbruik. Daarom zijn de hedendaagse producenten toestellen gaan ontwerpen op basis van retro design. Denk bijvoorbeeld aan een broodrooster, koffiezetapparaat, keukenrobot, blender en waterkoker. Je vindt ze tegenwoordig in leuke retro kleuren en vormgeving. Combineer ze en laat ze bij elkaar aansluiten.

Tot in de kleinste details

Retro stijl is pas mooi als je alles in deze stijl kiest. Dat laat zien dat je met zorg aan je interieur werkt. Dit zal elke interieurspecialist je kunnen vertellen. Zoek daarom zoveel mogelijk retro spullen, hoe klein ze ook zijn. Vergeet bijvoorbeeld niet je keukenhulpjes ook in retro stijl te kiezen. Denk aan het zoutvaatje, vergiet, ijslepeltjes en weegschaaltje bijvoorbeeld. Ook vazen, schotels en bloempotten horen in dezelfde stijl te zijn!

Een beetje overdaad mag

De retro woninginrichting ziet er soms wat rommelig en overdadig uit. Maar dat mag best. Het is een stijl waarin geleefd wordt, en dat mag gezien worden. Vooral als je weinig plaats hebt in je kasten, kun je je mooie toestellen, accessoires of keukenhulpjes gewoon op de kast laten staan. Ze ogen mooi en zijn altijd binnen handbereik. Maak er een gezellig en uniform geheel van!   

Share This Post On