Leuk: een eigen speelhoekje in de woonkamer voor je kids

paddestoel lampKinderen zijn graag bij jou in de buurt. Vaak dus in de woonkamer, heel begrijpelijk natuurlijk want zelf ben je ook graag in de woonkamer met je geliefden om je heen. Maar soms kan het ook best vervelend zijn al dat speelgoed zwervend over de grond. Je kind wil graag even kleuren precies aan de tafel waar jij nu zelf net even iets aan het doen bent of waar je zojuist rustig met visite een kop koffie aan het drinken bent. Maak daarom eens een eigen speelhoekje in de woonkamer voor je kind of kinderen. Zo hebben ze hun eigen plekje.

Een speelhoek maken

Koop bij Ikea de Expedit kast. Als je de kast in elkaar hebt gezet plaats je deze niet rechtop, maar leg je hem zijwaarts op zijn kant. Je kunt hiervoor 1 of twee kasten te gebruiken. Net hoeveel ruimte je over hebt. Van 2 kasten maak je een hoek een lekker plekje langs de muur. Op de kasten leg je fijn wat sierkussens. Of gebruik de oude hoofdkussens hiervoor, ben je handig met de naaimachine? Maak er dan een leuke hoes omheen. In de hoek van deze inmiddels bankjes plaats je een gezellige paddestoel lamp, zo hebben je kinderen ook ’s avonds een beetje sfeerverlichting, het ziet er gezellig uit en kunnen ze hier ook fijn op liggen om een boekje ofzo te lezen. En in de kast plaats je mooie handige bakken om al het speelgoed in op te ruimen. Fijn zoveel bergruimte.

De speelhoek optimaal inrichten!

Voor de bank kun je eventueel nog een tafeltje met stoeltjes neerzetten, handig voor de kinderen om aan te zitten, terwijl ze aan het kleuren zijn of knutselen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Zo’n tafeltje koop je ook gemakkelijk bij Ikea. En wil je het echt helemaal eigen maken, kijk dan eens om een poster kinderkamer op de muur te hangen bij de speelhoek. Dit kan gewoon geplakt worden op de muur, leuk met masking tape. Of mooi in een lijst.

Share This Post On